Честит 1 юни – Ден на детето! | Teenproblem.net

1
Добави коментар

На днешния ден в България отбелязваме Международния ден на детето. На 1 юни този светъл, цветен и весел празник се чества в повечето държави от бившия Социалистически лагер.

 

По традиция във всички градове в страната днес ще се проведат тържествени и забавни мероприятия. За трета поредна година емблематичното стихотворение на Иван Вазов „Аз съм българче“ ще огласи дворовете на училищата и детските градини.

 

 

Точно в 10:00 часа сутринта в редица учебни заведения над 30 000 от най-малките ученици ще рецитират добре познатите ни стихове пред своите родители и съученици. Главната цел на инициативата е да обедини културните различия на всички етноси в нашата страна под цветовете на родния трибагреник.

 

След празничните рецитали тържествата във всички български градове ще продължат. Парковете, площадите и библиотеките са местата, на които ще се съсредоточат празничните програми.

 

По случай днешния празник екипът на TeenProblem.net ви пожелава да не бързате да пораствате, да съхраните детското в себе си, да се радвате като дете на малките неща, да се усмихвате всеки ден, дори без причина, и никога да не спирате да вярвате в мечтите си, тъй като няма нищо непостижимо!