Монтана | Завърши конкурса “Любовта, без която не можем”

3
Добави коментар
gogobg
gogobg

Ивелин Маринов бе класиран на първо място в дебютното издание на конкурса за любителска снимка “Любовта, без която не можем”. Фотографията на 16-годишния възпитаник на Професионалната гимназия по архитектура и строителство се открои сред още 73 снимки, изпратени за участие в творческото състезание, организирано от Общински младежки дом – Монтана. Посланието, кореспондиращо с Деня на влюбените и допълнителният компютърен ефект, допринесе за отличаването му.
Втора награда бе присъдена на Петя Митова – бивша ученичка на ГПЧЕ “Петър Богдан”, сега студентка по туризъм и мениджмънт в Мюнхен. Фотографията, изпратена от нея, е правена на брега на Дунав в унгарското градче Калоча по време на третата международна туристическа академия по вода ITHAS 2007, в която Петя е участвала през миналото лято.
На трета позиция остана снимката “Луди млади” на Валя Павлова, на която са позирали деца в национални носии.
Специалната награда на Обредния дом за младоженска снимка спечели Биляна Благоева.
Поощрителни награди бяха присъдени на Вероника Василева, Веселина Фотева, Петя Цветанова, Габриела Димитрова от Русе, Любимка Цветанова, Пламена Чубурова, Катя Радованова, Деница Добрева, Деян Богданов, Росица Каменова – Недялкова от София.
Класираните на челните позиции ще получат предметни награди от фотостудио “Съни колор”, а за победителя е осигурен и куверт за двама от ресторант „Стив”. Специалната награда за сватбена снимка ще връчи Обредния дом. Поощренията са фотоалбуми, осигурени от “Съни колор”.

Освен художественото ниво, идейният замисъл и експресивността на снимката, журито взе предвид и техническото качество. Това беше причина много оригинални и нестандартни кадри да отпаднат от класирането.
Живописецът Николай Пенков – председател на Представителството на Съюза на българските художници в Монтана, оглави журито, оценявало снимките, получени на електронния адрес на Младежкия дом. Заедно с Пенков творческите им достойнства анализираха и фоторепортерът Цветомир Цветков – кореспондент на Българската телеграфна агенция, професионалният фотограф Саветка Димитрова – управител на фирма “Съни колор”, управителката на Обредния дом Василка Стоянова и художничката на Младежкия дом Румяна Белчева.

Отличените снимки ще бъдат аранжирани във фотоизложба. Тя ще бъде открита на 14 февруари в 13 ч. във фоайето на Младежкия дом. Там ще бъдат връчени и наградите на победителите в конкурса. Класираните на първите три места снимки ще бъдат публикувани и на страниците на медийните партньори на конкурса “Любовта, без която не можем”: в. “Панорама прес”, в. “Северозапад прес”, в. “Слово” и в. “Слово плюс”, както и в интернет на www.montana-dnes.com и www.montana-news.com. Благодарение на сайтовете в конкурса се включиха и фотолюбители от други населени места.
Инициативата на Общински младежки дом бе подкрепена и от кабелното радио “Канал М” и телевизия “Монт 7”.

Всички наградени снимки – Фотогалерия->Любовта, без която не можем