Бомба цъка

2
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Бомба цъка, призрак броди. Призракът на БойБоризма.

„Бомба със закъснител цъка на пазара на труда“, удари камбаната новият социален министър Хасан Адемов по БНР, цитиран от „Монитор“ и „Труд“. Камбаната удря за заетите по програми за временна заетост – изтича им срокът и съвсем скоро те отново ще разполагат с всичкото време на света и ще бъдат свободни от каквито и да било трудови задължения. Без да задълбаваме, е съвършено ясно: бомбата е заложена от предишните. Оправданието – „тия преди нас са сатани“, съвсем не е патент на ББ. То съществува, откак демокрацията светува.

Борбата за свещеното право на труд е доста кинтоемка: „Безработицата глътна 576 млн. лева и продължава да расте“, пресмята икономичният духом „Труд“.

На всички тия тревожни данни „24 часа“ ръга пръти в колелата на действащ бизнес със сума реални работни места: „Г-да министри, ето я контрабандата. Хванете я!“, сочи и зове вестникът. И показва двата бряга на статуквото – на единия тротоар циганките от „Женския пазар“ продават менте цигари, на другия тротоар органи и органки на реда, образно казано, чоплят семки, уж всеки момент ще се запретнат да пръскат джанки… Сиреч наблюдават безучастно и гледат философски на нещата.

Новото правителство, изглежда, е решило да остави без работа още маса народ – и то нискоквалифицирани.

„Премиерът Пламен Орешарски разкри: „ГЕРБ напълнила администрацията с калинки“, обнародва разкритието „Монитор“. Без капка милост към симпатичните насекоми – „Зинаида Златанова подхваща калинките в правосъдието“, информира „Труд“. И къде ще се дянат сега тия подхванати хорица без дипломи и вяра в бъдещето?

Вариант: ако потърсят бившия си работодател, той може да ги ангажира пак по програма за временна заетост: „Бойко буни протести. Вади платени клакьори на улицата“, разкрива „Монитор“, който е принципен и последователен враг на всички политгадини до една, вече паднали от власт.

Ей така се поддържа трайна заетост. В буната… 🙁