Пощадете косата си! видяна 7122 коментари 2

12
Добави коментар

Мръсните четки

Често допускана грешка е нередовното почистване на четката или гребена за коса.

Четете още: Кое е вашето русо?

Те се замърсяват изключително лесно от стайлинг продукти, пот, мазната коса. Почиствайте ги поне веднъж месечно, за да отстраните бактериите и натрупалата се мръсотия. А тази цел използвайте шампоан или сода за хляб, разтворена във вода.

Не оставяте на мира машата и пресата

Четете още: Направи си сама: Божествени къдрици

Ако използвате всекидневно маша или преса, рискувате сериозно да увредите косата си. Тези уреди изсушават много косъма и разрушават структурата му. Ограничете употребата им, дори и да използвате специални продукти за защита на косъм при топлинна обработка.

Използвате прекалено много продукти за коса

На пазара има огромно разнообразие от продукти за коса. Колкото и да ви се иска да ги изпробвате всичките, не забравяйте, че косата не може да поеме толкова много козметика.

Четете още: Топ 10 блогърки с пастелни коси

Едновременната употребата на няколко продукта може да увреди скалпа, да утежни косъма и да „изсмуче” естествените му масла. Направете услуга на косата си и никога не използвайте твърде много продукти наведнъж.

Стягане, опъване и пак стягане

Четете още: Кок с плитка като на Нина Добрев

Любимата ви прическа може да се окаже една от причините за увреждането на косата? Ако харесвате кок, плитка или конска опашка, старайте се те да бъдат по-хлабави и във всеки удобен момент носете косата си разпусната. Стегнатите прически могат да предизвикат главоболие или накъсване на косъма.