Ария на Христо Мутафчиев обра овациите в Стара Загора

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Христо Мутафчиев тества акустиката в операта на Стара Загора с началните тонове на ария от „Дон Жуан“. Последваха първите за вечерта овации за чаровния и талантлив Ицо. Шефът на артистите дойде в елегантната сграда за прожекцията на „Миграцията на паламуда“ – лентата на Людмил Тодоров, която „отвори“ бг секцията в афиша на първия международен кинофестивал „Златната липа“ с директор Магдалена Ралчева.Комедията, която звучи като драма, достави истинска душевна и интелектуална наслада на публиката. След финалните надписи гръмнаха вторите за събитието аплодисменти за Мутафчиев, който играе уж смешния Райчо, мечтаещ да развъди паламуд в Янтра и да побие светещ и пеещ кръст върху крайморска църква.

„Това е последният филм на Велко Кънев. Щеше да е последният и за мен, но на, имах късмет“, коментира Мутафчиев, който получи инсулта по време на снимките. „Почти ги бяхме завършили. Людмил като че ли имаше предчувствие, че нещо ще се случи, та не пропускаше кадър. После се оказа, че всичко влезе в употреба.

Финалът първо беше замислен по малко по-различен начин, но и така е много добър. Бяха невероятни мигове с Велко. Той беше в страхотно състояние на духа – без отчаяние, работеше на пълни обороти“, разказа Христо. Той беше в компанията на Владимир Зомбори, едно от новите многообещаващи момчета в Малък градски театър „Зад канала“. Младокът играе неговия син в „Миграцията на паламуда“. „Сега Бина го скъсва от роли – аз бях така преди години, влизах от спектакъл в спектакъл. Това е истината за актьора“, беше категоричен Христо. После призова всички да подкрепят българското седмо изкуство. /БЛИЦ