Виргиния Захариева и Мадлен Алгафари, ще водят безплатни лекции на родители.

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Безплатно „Училище за родители“  организира Pernod Ricard Bulgaria, съобщи изпълнителният директор на компанията Албена Трифонова, която представи новия проект. Безплатните семинари са част от глобалната кампания за корпоративна и социална отговорност Responsib’ALL Day, която тази година е посветена на намаляването на употребата на алкохол сред непълнолетни лица. В проекта ще вземат участие и психотерапевтите Виргиния Захариева, Мадлен Алгафари и Петър Кралев, които ще водят събеседванията.

Около 18 хиляди служители на компанията по целия свят ще спрат работа на 5 юни, за да се включат в кампанията Resposib’ALL Day. На 5 юни в София ще се проведе и първият семинар, в който ще вземат участие и всички служители на Pernod Ricard Bulgaria в знак на съпричасност и социална отговорност към проблема с употребата и злоупотребата с алкохол при лица под 18 години.

Целта на училището е да информира родителите за вредата от употребата на алкохол при непълнолетни лица и начините за справяне с рисковата консумация. Нуждата от създаването на подобно училище е провокирана от негативните статистики през последните години в България, свързани с употребата на алкохол. Според проучванията сериозно пада възрастта на употреба и злоупотреба с алкохол, увеличава се броя на момичетата, които злоупотребяват, а в същото време липсва превенцията сред подрастващите.

Задачата на психотерапевтите по време на семинарите ще е да очертаят основните критерии за рискова употреба и злоупотреба с алкохол, да представят основните фактори, оказващи вляние върху засилването на рисковата употреба при подрастващите, и под формата на интерактивна беседа и практически занимания да дадат на родителите някои основни модели за превенция на рисковата употреба и злоупотреба с алкохолни напитки.

Първият от поредиците семинари ще се проведе на 5 юни, сряда, в къща „Огоста“ на ул. „Огоста“ 5 от 18:30 часа. Следващите лекции ще са съответно на 11 и 18 юни 2013. Всички събеседвания с психотерапевтите в рамките на проекта ще са напълно безплатни и достъпни за всички. Заяписванията за семинарите могат да се правят на телефон: 0889 324 333, или на e-mail: [email protected]

За повече информация за кампанията следетe официалната Facebook страница: www.facebook.com/ Responsib’All.
_________________________________________________________
Кампанията Responsib’ALL стартира през 2012 година и включва пет ангажимента на алкохолната индустрия, посветени на решаването на проблема с вредата от алкохола, изпълнени за периода 2013-2018:
01 – Намаляване на употребатана алкохол сред непълнолетните лица
02 – Засилване и разширяване на кодексите за добри пазарни маркетнгови практики
03 – Предоставяне на информация на потребителите и отговорни продуктови иновации
04 – Намаляванене на шофиранетото в нетрезво състояние
05 – Осигуряване на подкрепа на търговците на дребно за намаляване на вредната консумация на алкохол.
Успешни практики на кампанията на Pernod Ricard Responsib’All 2012:
Юношество и алкохол, Перно Рикар Испания, 2012 – 1 800 000 ученици в Испания са обучени за вредите от ранната консумация на алкохол; 7 от 10 обучени ученици заявяват, че няма да пият или че ще пият по-малко
• 11+1 Кодекси за маркетингови практики, Перно Рикар Тайван, 2009/2012 – единадесет международни алкохолни компании (членки на TBAF) подписаха саморегулаторния кодекс за маркетингови дейности.
• КАМПАНИЯТА „ЕДИНСТВЕНИЯТ”, „БЪДИ ЕДИНСТВЕНИЯТ”, Перно Рикар Америкас Травъл Ритейл, 2012 – Кампанията е приета широко и различни целеви групи силно се идентифицират с посланията. Министерството на транспорта и други министерства също поздравиха TTBAA* (Алиансът за алкохолни напитки на Тринидад и Тобаго) за рекламната кампания и бяхме поканени да работим заедно с Министерството по неговата кампания за безопасност на пътя.
• Очни и здравни лагери за шофьорите на камиони, Перно Рикар Индия, 2012 – очни и медицински прегледи на 1749 шофьори на камиони; разпространение на 749 безплатни очила.
• „Нямаш18? Нямаш шанс!“, Перно Рикар Чехия /Словакия, 2011 – • Участват 2914 бармани от 1094 ресторанта, барове, клубове, кафенета и хотели; специален стикер за всички барове с обучен персонал; силно позитивна обратна връзка от участниците, както и от журналистите и експертите в областта (вкл. тези от местните власти).
Факти:
• Около 40 % от алкохолиците развиват първите едва забележими симптоми някъде около 15 и 19 годишна възраст.
• Според едно проучване от 2010 г. на Националния мониториращ център в България, пада сериозно възрастта на употреба и злоупотреба. Към момента всеки трети ученик между 12 и 14 години употребява алкохол. Пият се евтини концентрати, с високо количество на метилов алкохол – оттам и тежките последици.
• Увеличава се и броят на момичетата, които злоупотребяват с алкохол.
• В България превенция сред подрастващите почти не се прави.
• Парите от акцизите, отделени за превенция, около 20 милиона лева не се използват целево.

Към статията няма коментари. Напишете първия.