Кърпят дупките в Ардино

2
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Започна ремонтът на общинските пътища в Ардино. До края на седмицата работниците от фирмата изпълнител – „Герт-груб” ООД ще закърпят дупките по улиците в централната част на града. За следващата е предвидено да се асфалтират участъци в района на Бял извор, Жълтуша, Падина, Млечино и Горно Прахово, съобщи техническият ръководител Айхан Осман. Ако времето е благоприятно той се надява до края на юни да приключат с кърпежите на територията на общината.
Пътната настилка е доста нарушена. Използваме качествени материали. Със специална асфалтова фугорезачка оформяме нарушените участъци. Основата на кръпките се почиства, продухва се, емулсира се и след това се полага асфалт. След полагането на асфалта се валира с четиритонен валяк, за да се уплътни асфалтовата смес. Фугите между новия и стария асфалт се запечатва с битум, за да не проникне вода, обясни технологията при асфалтирането на дупки Айхан Осман.
От общината умоляват водачите на моторни превозни средства да спазват поставената допълнителна вертикална маркировка и да шофират с повишено внимание.