Трикове за безупречен гардероб

1
Добави коментар

Безупречният гардероб не означава само дрехи по последен писък на модата. Безупречният гардероб се свързва със здраво, чисто и добре поддържано облекло. Предлагаме ви няколко трика за целта.

Има правила за организацията на гардероба, които всеки знае. Например, че сезонните дрехи стоят отпред, а другите се преместват на по-заден рафт, или че кутиите с обувки се подреждат според това кои използвате по-често и кои само в определени случаи. Ето обаче някои хитрини, които ще са ви от полза за безупречния гардероб:

Дръжте шапките в специални кутии, за да не се деформират или да не се повреди материалът, от който са изработени.За да не се късат толкова лесно копчетата на дрехите, най-добре още след закупуването им ги минете в центъра леко с безцветен лак за нотки, за да запечатате конеца.Ако ципът на дрехата заяжда, имате няколко възможности. Вариант 1 – почистето го със стара четка за зъби, защото може някакви мъхчета да пречат на хода му. Вариант 2 – стиснете зъбчето на ципа леко с пинсета, защото механизмът му може да се е разхлабил. Вариант 3 – намажете ципа със сух сапун, за да улесните работата му.Дръжте лачените колани на закачалка, защото ако ги навиете, ще повредите лака.Особено внимание изискват кожените изделия. За тях въздухът не трябва да е прекалено сух, защото кожата може да се напука. Ако искате да почистите кожената чанта, най-добре я минете с влажна кърпа, но никога с препарат на спиртна основа или със сапун.Най-трудно се поддържат чадърите. Как да ги изперете? Потапяте затворения чадър в разтвор от вода и прах и леко търкате с четка. След това разтваряте чадъра под душа и го изплаквате.За да няма молци в гардероба, освен пакетчета с лавандула помагат и няколко диви кестена.

05.06.2013/ Христина Спасова