Маски за суха и изтощена коса

1
Добави коментар

Сухата и изтощена коса е трудна за разресване, чуплива е и не изглежда здрава. Козметиката, която ползваме, невинаги успява да я подхрани в дълбочина.

Тогава се сещаме за домашните маски за коса, които приготвяме с продукти от кухнята ни. Няколко лесни и бързи маски ще ви помогнат да възвърнете жизнеността на косата ви.

Маска с яйце

Разбийте едно яйце или повече, в зависимост от обема на косата ви. Ако е много суха, добавете няколко капки зехтин. Нанесете върху косата, измийте главата в шапка за баня и нека маската престои 20 минути. След това измийте косата с шампоан.

Млечните продукти като кисело мляко и сметана са богати на мазнини и нежно овлажняват сухата коса. Смесете едно яйце с малко количество кисело мляко, или малко количество заквасена сметана с едно яйце. Нанесете маската за 20 минути и измийте с шампоан.

Маска с майонеза и авокадо

Майонезата подхранва косъма в дълбочина, заради съставките в нея. Авокадото е богато на мазнини, което прави косъма по-гъвкав и не толкова чуплив. Смесете две супени лъжици майонеза и пюре от половин авокадо. Разпределете маската върху цялата коса. След като престои 30 минути, измийте с шампоан.

Правете маски на косата си поне два пъти седмично в продължение на месец. Веднага ще забележите колко красива и лъскава е станала.