Убийците на Владислав Дочев имали ключ от апартамента му

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Убийците на строителния предприемач Владислав Иванов, който беше намушкан с нож 14 пъти и застрелян с куршум в сърцето, най-вероятно са разполагали с ключ за дома му. Криминалистите тръгнали по тази версия след разпита на съпругата на бизнесмена – Гергана. Тя обяснила, че сутринта, преди да излезе, е заключила жилището и е оставила Владислав да спи. След това мъжът й спрял да си вдига телефона. Поради тази причина патронът на жилището заедно с бравата са били свалени за експертиза. Резултатите й могат да помогнат много за разплитането на смъртта на Иванов.Ако се окаже, че жилището е отключено с копие на оригиналния ключ, то това почти сигурно ще означава, че зад покушението стои човек, който е бил изключително близък до жертвата, както се предполага в момента. Другият вариант е мишената сам да е пуснал убийците си вкъщи, но това означава също, че ги е познавал добре.

Засега полицаите смятат, че причината за убийството едва ли се крие в бизнеса на Иванов. През годините той е произвеждал безалкохолни напитки, бутилки за вода, а накрая се захванал със строителство. Владислав е построил 7 луксозни сгради в София, 3 от които се намирали на бул. „Тодор Александров“. Имал и кооперации в „Люлин“ и „Младост“. Последното му бижу бил комплекс „Паласо ди София“, в Бояна. От година и половина обаче не можел да намери клиенти за апартаментите и изтеглил 50 000 евро заем от банка, за да довърши сградата.

„Самостоятелен играч беше, не пречеше на никого. Взе малък кредит само за последния си проект, тъй като само 3-4 апартамента беше продал там, но пък строежът му беше излязъл много изгодно“, разказаха близки на бизнесмена, които са били разпитани от полицията.
Вече е отхвърлена и версията, че Иванов може да е дал пари назаем и да е поръчан от длъжниците си. „Беше известен с това, че не дава пари назаем“, обясниха приятели на Владислав. Те са категорични, че убитият не се е срещал и с други жени, заради което е можел да си навлече гнева на ревнив съпруг. Не се изключва обаче зад убийството на бизнесмена да се крият лични отношения между мъже. /БЛИЦ