Онур и Шехерезада оглавиха протестите в Турция

1
Добави коментар
mignews
mignews

Халит Ергенч и съпругата му Бергюзар Корел, известни на българските зрители като Онур и Шехерезада от турския сериал “1001 нощи”, се включиха в първите редици на протестите в Истанбул. Сред демонстрантите е и друго познато лице от същата филмова поредица – актьорът Ергюн Демир, който изигра ролята на Али Кемал. Както и Дениз Чакър („Листопад“).Това разказа Ния Кълъч, рекламен мениджър, която работи с много представители на турския артистичен свят.

Ергенч, който продължава да се превъплъщава в образа на Сюлейман Великолепни в сериала „Великолепният век“, напуснал с други членове от екипа снимките, за да бъде заедно с хората по улиците на Истанбул. Известните актьори били посрещнати от демонстрантите с аплодисменти и с възгласи: „Султан Сюлейман е наш, отивай си Ердоган.“ В края на миналата година премиерът Реджеп Ердоган заплаши със съд създателите на сериала „Великолепният век“, тъй като той представял изопачен образ на владетеля на Османската империя от средата на XVI.

Актьори, спортисти, бизнесмени се присъединяват към исканията на улицата, казва Ния. Собственици на големи хотелски вериги отварят вратите на хотелите си, за да приютят пострадалите в безредиците. Трима от най-популярните турски тв водещи са замразили временно шоупрограмите си в знак на протест срещу тоталното медийно затъмнение. Много известни певци сащо са отменили концертите си в знак на солидарност.

Надеждите, че популярните лица могат да възпрат полицията да атакува протестиращите, били напразни. „Няма значение кой кой е, полицията изпълнява заповедите“, казва Ния Кълъч.