Какво да носим през пролетта

10
Добави коментар

С какво да заменим зимните дрехи, така че, напълвайки гардероба си с дрехи, да сме актуални и постоянно в крак с модата? Ще се доверим на световните дизайнери и техните виждания за пролетния сезон. Ето и какво предлагат те: 

Асиметрични рокли и блузи – Почти всеки дизайнер има свое виждане – обикновено резултатът е разширяваща се и свободно падаща рокля, но много често представата за роклята се изкристализира в модел по тялото, като така наречените топове в повечето случаи са само с едно рамо.

Бялата рокля – От сега е ясно, че бялата ще държи първенството през пролетния сезон. Вместо простотата и многостранността на черната рокля бялата е по-бляскавият и секси избор. Актуални са дългите рокли от прозрачни материи.

Високата талия – Няма съмнение, че високата талия е цяло откритие в модата. Съвсем изчистеното на пръв поглед всъщност допринася за постигане на елегантна линия и така специфичния женски силует.

Мини костюми – За последно сме ги виждали през далечните 80-те години на миналия век. Сега те се завръщат още по-стилни. Единственото условие е да запазите изчистените линии.

Прозрачни материи – Използвани във всичко – от вечерни рокли, блузи или ризи за работа, прозрачните платове са хит за пролетта.

Шалвари – Този тип панталони са известни още като „панталони за харем“. Съчетайте с колан, обувки с плътен ток, подходяща блуза.

Вдъхновени от Клеопатра – много от известните дизайнери използват деколтета тип огърлици с камъни, за да подсилят ефекта на дрехите и да постигнат „ефекта Клеопатра“. Вземете моделите на Ралф Лорен и Зак Пусен за едни от най-добрите примери.

Бохемският стил (стилът Хипи) – Този стил беше голям хит само за някои дизайнери. Останалите са го постигали поне веднъж в кариерата си. Умишлено или случайно стилът е присъствал поне в една от колекциите им.

Цветът – Ярките цветове са изключително актуални този сезон – лимонено жълто, портокалов оранж, ярко синьо. Бялото и черното традиционно бяха представени като неутрални цветове, редом със сивото.

Басти и вълни – Всички нетрадиционни и неправилни форми са актуални: набраният плат, панделките, бастите,съобщава yellow.bg