Как да си направим гривна с дантела

1
Добави коментар

Със сигурност всяка от нас има поне по едно бижу, което вече не носи, защото не харесва или смята, че е демоде. Ние жените обичаме да експериментираме не само с косите, грима и облеклото, но и с всичко останало, в което можем да покажем малко креативност.

Предлагаме ви нещо от рубриката „Направи си сам“, занимание за всички дами, които искат да се сдобият с нещо ново, красиво и оригинално като например нова гривна.

Това, което ви трябва е стара широка метална гривна, по-широко парче дантела, за предпочитане в екрю, втвърдител за плат, лепило.

Вземете парчето дантела и го сложете върху по-широко шише.

Напръскайте го с втвърдителя за плат и оставете да изсъхне. Този спрей се използва, за да направи дантелата по-лесна за залепване върху гривната.

Ако не разполагате с него, опитайте да я залепите така. Възможно е да е малко по-трудно, когато тя не е предварително обработена със спрея.

Следващата стъпка е залепването.

Сложете малко количество от лепилото върху гривната и веднага поставете дантелата. Изчакайте да изсъхне. Най-накрая я напръскайте със златен или сребърен спрей.

Може да залепите тук-там няколко малки камъчета или перли. Изпробвайте техниката върху пластмасови или дървени гривни. Просто разгърнете въображението си и изненадайте всички с вашата изобретателност.