При контузия и кръвонасядане направете компрес с оцет!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Претърпели сте удар, падане или сблъсък. Настъпило е увреждане на капилярите в засегнатия участък и кръвта от тях прониква в околните тъкани – появяват се характерните синини.

Постепенно кръвонасядането се разнася и оцветяването му се променя, като преминава през поредица от нюанси: от пурпурно червено до зелено и жълто. Без лечение резорбирането продължава 10-14 дни.

В първите 24 часа след контузията охлаждайте засегнатия участък, а след това започнете да го затопляте, за да стимулирате кръвообращението. Така кръвонасядането ще се разнесе по-бързо. Можете да използвате електрическа възглавница. За да не допуснете изгаряне, поставяйте уреда внимателно върху контузения крайник, като следвате инструкциите на производителя. Повтаряйте процедурата няколко пъти на ден за по 20 минути.

Ако не разполагате с електрическа възглавница, наложете засегнатия участък с топъл компрес, като затоплите вода в пластмасов плик в микровълновата печка.

Ако целостта на кожата не е нарушена, направете компрес с отвара от черен оман. Активните съставки, които се съдържат в листата на билката, намаляват отока и стимулират регенерацията на клетките.

Компресът с оцет, разтворен в топла вода, подобрява кръвоснабдяването на повърхностния кожен слой и способства за разнасяне на кръвонасядането. Същия ефект можете да постигнете и с отвара от вирджински орех (хамамелис).

Наложете върху контузеното място 1 шепа пресни листа от магданоз, нарязани на ситно и превържете с еластичен бинт. Магданозът тушира болката, успокоява възпалението и съдейства за по-бързото резорбиране на кръвонасядането.

Ако често получавате синини, вероятно страдате от недостиг на витамин С – той укрепва стените на капилярите, за да не пропускат кръв и да не се стига до кръвонасядания. Можете да си го набавите, като консумирате повече сурови чушки и цитрусови плодове. Яжте повече моркови и кайсии.

 

Високите токчета не са подходящи за ежедневието!

 

Публикувано в категории: Болести и лечение

Автор Спасова

Невероятните ползи от магданоза

Замисляли ли сте се някога колко е полезен магданозът за човешкия организъм?

Тази безценна подправка е лесно достъпна, а в същото време е изключително богата на елементи, които са от особена важност за здравето ни.

Кои са полезните растения за всеки хипертоник?

Хипертониците лесно свикват с мисълта, че високото артериално налягане може да се управлява единствено с добри медикаменти.

Лесен начин да изчистите ненужната сол от организма

Голямото количество сол, което ежедневно приемаме с храната, в определен момент започва да вреди на човешките органи, затова е важно солта да бъде изчистена

Как да изчистим нитратите от зеленчуците? Полезни съвети и рецепти

Единствената гаранция, че плодовете и зеленчуците са свободни и чисти от нитрати е ако си ги отглеждате сами

Супер съвет: При зъбобол използвайте магданоз!

Почти всеки човек, който е страдал от зъбобол, определя болката като „най-ужасната, която е изпитвал в живота си”.

В Англия и в Германия обожават пресен магданоз, защото е вълшебен

Българите обичаме и използваме магданоз, но в Англия и в Германия познават много варианти за неговата употреба

Ето защо трябва да ядем кьопоолу

Когато в градините се появят сините патладжани и червените чушки, на трапезата са появява кьопоолу, което е истинска бомба с витамини

5 уникални метода за пречистване на тялото от тибетската медицина

Тези пет метода за пречистване на тялото от токсини и шлаки са изключително популярни по целия свят

9-дневно прочистване на черния дроб с чесън и магданоз

Ако често консумирате мазни и пържени храни, хубаво е от време на време да се подлагате на оздравителен режим. Благодарение на него ще подобрите тонуса си и ще облекчите болките в областта на черния дроб.

Магданоз

Petroselinum crispum Apiaceae (сем. Сенникоцветни)

ТОП 5 изпитани начина за свеж дъх

Лошият дъх е изключително неприятно усещане повече за околните, понеже човек често не знае за него. Това са 5 изпитани начина за свеж дъх

Вижте тази древна китайска рецепта за остро зрение!

Според древна китайска рецепта сокът от целина, мента и китайски магданоз (силантро) е много полезен за обостряне на зрението. Проведени са и научни изследвания, чиято цел била да се обясни ефектът от тази напитка.