Резил! Мая Манолова спря бой в кулоарите на парламента

1
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Групите за приятелство в парламента: 70 за Москва, 50 за САЩ

2015-04-15 10:26:03

Шефът на охраната на Пеевски е негов сътрудник в парламента

2015-04-15 07:39:25

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова прекрати разправия в кулоарите на Народното събрание, която за малко не прерасна във физическа саморазправа.

Камерите и фотоапаратите овековечиха скандала, който се разигра в ковачницата на законите в България. Скандалът избухна между представители на „Атака“ и Националния фронт за спасение на България. Бяха извикани квестори на Народното събрание, за да въдворят ред в кулоарите, но разправията продължи. Депутатите на Волен Сидеров настояваха репортерка на СКАТ да се извини от името на телевизията за това, че председателят на НФСБ Валери Симеонов е нарекъл българските граждани „лумпени“. Журналистката от СКАТ заяви, че от „Атака“ са комплексирани от резултата на НФСБ на изборите. Зам.-председателят на парламента Мая Манолова се намеси и прекрати срамната разправия. „Дръжте се цивилизовано, вие сте народен представител. Нека да спрем и да оставим хората нормално да си вършат работата“, призова Мая Манолова.

„Не знам как е възникнал конфликтът. Опитах се да изпратя квесторите, те се опитаха да въдворят ред, явно ще се налага или аз, или г-н Миков да идваме да въдворяваме ред, след като няма нормални, етични взаимоотношения между двете страни. Нека всеки да си върши работата. Ръководството ще вземе мерки“, каза още зам.-председателката на парламента.

След първото заседание на новия парламент Волен Сидеров и хората му обградиха журналиста от телевизия СКАТ Теодор Ангелов и неистово настояваха пред камерите на почти всички медии в страната да се извини за думите на шефа си и лидер на партията „Национален фронт за спасение на България“ (НФСБ) Валери Симеонов, че избирателите на „Атака“ били лумпени. Тогава Сидеров поиска и обяснени за действията от полицай, който се опита да осуети спора. От телевизията пък съобщиха, че Тео Ангелов е бил изпратен да лекува психическите си травми, нанесени от депутатите на „Атака“, за два дни в санаториум в Родопите.