Ефикасна диета за прочистване на организма

1
Добави коментар

Ефикасна диета за прочистване на организма

06/06/2013г.

Ефикасна диета за прочистване на организма

За този тип диета е характерна краткосрочност и ефективност.

Спазването й изчиства организма от токсини и шлака, като прави функционирането на всички системи по-облекчено.

Диетата продължава една седмица, разбира се, ако се чувствате добре.

Ден 1 – приемайте само течности, за предпочитане чай, вода и прясно приготвени фрешове. Избягвайте кофеиновите напитки и подсладените готови сокове;

Ден 2 – към течностите добавете и до 200 г плодове;

Ден 3 – включете към храненето си сурови пресни зеленчуци;

Ден 4 – може да консумирате зеленчуците сварени или задушени и да хапнете малко кафяв ориз;

Ден 5 – добавете бобена храна по избор – боб, леща или грах, може да хапнете ядки;

Ден 6 – включете кисело мляко;

Ден 7 – добавете риба по избор.

Първият ден е най-труден, но и пречистващ. Ако добавите към водата си няколко капки лимон, ще деактивирате стомашните киселини и ще активирате чревната дейност. За предпочитане е чаят да бъде без захар или друг подсладител.

През втория ден може да добавите и плодове по избор. Подходящи са ябълките, които съдържат пектин, който ще спомогне за изчистване на шлаката от червата ви. Може да хапнете, какъвто плод желаете.

На следващия ден може да хапнете и зеленчуци според сезона.

За четвъртия ден може да си приготвите варен кафяв ориз и зеленчуци. Правилото за запазване на всички витамини и полезни вещества от зеленчуците е да се варят в малко, но достатъчно количество вода и да се свалят от огъня веднага щом се сготвят.

Следващият ден предполага хапването на бобови храни. Но тъй като са тежки за стомаха, не ги комбинирайте с ориз. В бобовите култури се съдържа протеин, а в ядките ценни ненаситени мастни киселини.

Включването на зърнени храни ще позволи постоянен източник на глюкоза за кръвта, което ще улесни черния дроб в задачата му по изчистването на организма. Киселото мляко подпомага чревната флора.

Всички риби са подходящи и полезни, дори и по-мазните.

След седмия ден следва период на захранване, което предполага постепенно преминаване към нормално хранене. В никакъв случай не се нахвърляйте на тежки, мазни и сладки храни, защото може да ви стане зле.

На малки порции, постепенно добавете храни и от останалите хранителни групи. Тази диета може да повтаряте един път месечно.

Очаквания резултат е чиста и гладка кожа, вталяване на фигурата и подобряване на настроението.