Бившият барабанист на Jefferson Airplane загина в катастрофа

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Бившият барабанист на рок групата Jefferson Airplane Джоуи Ковингтън умря в автомобилна катастрофа в Калифорния. Той беше на 67 години. Ковингтън, който живееше в Палм спрингс, бил сам зад волана на колата си, когато тя излязла от пътя и се блъснала в каменно ограждение. Музикантът загинал на място. Полицията изяснява обстоятелствата, при които е станала катастрофата.Съпругата му е склонна да припише инцидента на сърдечен арест или инфаркт, довери Кийт Маккормик, който е близък на семейството, пред в. „Дезърт сън“.

Групата Jefferson Airplaneе сформирана през 1965 г. в Сан Франциско с вокалист Марти Бейлин. Смятана е за един от пионерите на психеделичния рок. От 1969 г. до 1972 г. нейна вокалистка е Грейс Слик. Сред хитовете на групата, която е участвала във фестивала Удсток през 1969 г., са „White Rabbit“ и“Somebody to Love“ от албума й „Surrealistic Pillow“.

По-късно Ковингтън сформира блус рок групата „Хот тюна“ заедно с други двама бивши ченове на Jefferson Airplane- китариста Джорма Коконен и басиста Джак Касади. /БЛИЦ