Зъбни импланти и други съвременни решения на денталната медицина

16
Добави коментар

Зъбни импланти и други съвременни решения на денталната медицина

В тази статия екипът на дентална клиника Дентапрайм ще отговори на няколко от най-често задаваните въпроси, свързани със загубата на зъби. Възползвайте се и научете повече.

1. Липсва ми зъб във видимата част на съзъбието (фронта). Съседните зъби са здрави. Трябва ли да бъде поставен мост на мястото на липсващия зъб?

Консултирайте се, дали при вас е възможно поставяне на имплантат. За поставяне на мост е необходимо да бъдат изпилени съседните зъби. Тъй като те обаче са здрави, би било жалко да се отнема здрава зъбна субстанция. Имплантатът е изкуствен корен, който се поставя в костта. Върху него се фиксира коронка. Съседните ви зъби остават здрави.

2. Дядо ми е изгубил всичките си зъби и има големи проблеми с протезите си. Има ли алтернатива?

Протезата може да бъде фиксирана за челюстта с четири до шест имплантата. Имплантатите са изкуствени корени, върху които могат да бъдат фиксирани коронки, мостове или протези. Чрез фиксирането на протезата с помощта на имплантати тя вече е стабилна и не създава проблеми при говорене и хранене. За почистване се сваля също както и старата протеза.

3. Искам да имам искрящо бели зъби като холивудска звезда. Възможно ли е да постигна това с избелване?

Европейците приемат искрящо белите зъби на американците по-скоро за неестествени. В нашите очи не толкова белите зъби са по-естетични. Опитайте най-напред избелване в клиника, специализирана в областта на естетична дентална медицина. Тъй като степента на избелване при всеки един е строго индивидуална, съществува вероятност да останете недоволни от постигнатия резултат. В този случай могат да помогнат фасетите. Това са изключително тънки керамични обвивки, които се залепят върху зъба. Чрез фасетите могат да бъдат коригирани и малки дефекти, както и малки разстояния между зъбите, така наречените диастеми.

4. Амалгамата отровна ли е?

Почти половината от съдържанието на амалгама е живак. Въпреки това той е твърдо интегриран в сплавта и не може да бъде поет от организма. Световната здравна организация отрича напълно използването на амалгама в денталната медицина. Продължилото 12 години изследване German Amalgam Trial доказа, че не може да се установи връзка между амалгамата и описваните от противниците на амалгамата симптоми като умора, липса на концентрация или депресия. Въпреки това все още съществуват опитни световни медици, които отричат амалгамата.

Намерихте ли отговора на своя въпрос? При всички случаи не се колебайте да се свържете с нас на посочените контакти.