На разходка из Ловешка област и Троян

2
Добави коментар
eurosim
eurosim

Искате ли този път екскурзията ви да е съпроводена с обиколка из страната, да научите нещо ново за родния край, да попиете малко от миналото и да се потопите в приятна, чиста и свежа обстановка сред неописуема красота?! Предлагаме ви разходка из Ловешка област.

Не малко от вас са чували за живописната местност Беклемето в град Троян. Разположена е в Троянския Балкан и дори може да отседнете там. Предлагат се страхотни условия за настаняване и отсядане, за нощувки сред ведра обстановка. В Троян може да се насладите на малък, тих курорт с очарователни условия и ниски цени. Из Беклемето може да се разходите и да разпуснете в планинските условия, както и да се позабавлявате сред многообразие от зимни спортове. Беклемето е с 1360 метра надморска височина и само на 20 км от град Троян.

Разходката из Ловешка област може да продължи към Рибарица. Живописно, малко селце, с невероятна природа и идеални условия за ски и сноуборд. Планински курорт Рибарица се смята за един от най-бързо развиващите се за страната. Тук условията за различни видове туризъм нямат край целогодишно.

В района на Ловеч, който се смята и за един от най-красивите на България, може да посетите архитектурно-историческия резерват Вароша и да се насладите на богатата информация за историята и културата на България. Множество забележителни и интересни места, ще зарадват всеки гост на региона.

Видимското пръскало е сред най-уникалните и неповторими природните забележителности в България. Височината му достига 80 метра, а водите му обливат склоновете на резервата Северен Джендем, част от парк Централен Балкан в Стара планина.

Настаняване в Троян тук – http://rezervaciq.com/троян/хотели

Кадемлийското пръскало е поредното величествено природно местенце, което също не е за изпускане, защото предлага страхотно изживяване за всеки турист и гост на Троян или Ловешка област.

И ако до тук не са ви били достатъчни красотите, а разполагате и с още време за обхождане на тази част от България, то разходката ви може да продължи към Геопарк Искър–Панега. Това е едно прелестно и магнетично кътче, намиращо се в община Луковит и два малки района – ландшафтен парк „Панега” и Карлуковски карстов комплекс. Смята се за първият по рода си геопарк.

Гложенският манастир е в непосредствена близост до село Гложене и от Тетевен на 12 км. Намира се на висока каменна тераса, разделена с околната среда, чрез стръмни и отвесни стени.

В случаи, че не сте обиколили всички пещери от околността на Троян или просто харесвате да бродите из тях, то Деветашката пещера, до село Деветаки и на десния бряг на река Осъм, трябва да е поредната дестинация.

Екопътека Видимското пръскало е в град Априлци. Маршрутът до нея е живописен и разкрива голяма част от красотата на Стара планина. Дължината на екопътеката е 16 км.

В България очарователните и изумително красиви места нямат край. Ето, защо ако сте запланували обиколка из Ловешка област, то не пропускайте и да отскочите до Крушунските водопади. Те са едно от най-прелестните кътчета, а природата е като картина нарисувана от най-великия майстор художник.

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: 2.0/10 (1 vote cast)

VN:F [1.9.22_1171]

На разходка из Ловешка област и Троян, 2.0 out of 10 based on 1 rating

Facebook

Twitter

Google+

Pinterest