Античният театър в Пловдив отесня за юбилейния концерт на Английската гимназия

1
Добави коментар

Хиляди пловдивчани изпълниха Античния театър на 8 юни вечерта за големия концерт по случай 55-ата годишнина от създаването на Английската гимназия.

Бивши и настоящи ученици и учители, приятели и хора, свързани по един или друг начин през годините с емблематичното училище, препълниха амфитеатъра и пяха с цяло гърло любими парчета заедно с група P.I.F., Дичо, Валди Тотев, Нора и др.

Началото на концерта поставиха с изящните си изпълнения хубавиците от квартет „Интро“, а след тях сцената закипя от рок и спомени.

„Тази гимназия е почти на годините на „Щурците“, каза клавиристът на великата българска банда, преди да изпее незабравимата „Бяла тишина“ на Георги Минчев.

Хитове на „Бийтълс“, „Куин“, „Пинк Флоид“, Тина Търнър вдигнаха на крака стотици, които затанцуваха в ритъма на любимите си парчета от ученическите години.

Възпитаници на гимназията от различни випуски трогнаха множеството с прочувствени слова и мили спомени. Сред специалните гости на тържеството се открояваха семейство Соломон и Гергана Паси, завършила пловдивската Английска гимназия през 1992 г.

Празникът продължи дори и под поройния дъжд, който се изля над града и охлади юнската вечер, но не успя да помрачи юбилея.