Еко почва – подходяща ли е?

26
Добави коментар
Sens-able
Sens-able

Еко почвата обикновено се предлага в малки пликчета. Представлява разноцветни зрънца, които се разтварят във вода и набъбват, след което се превръщат в красиви цветни кристали.
Еко почвата се предлага в широка гама цветове: червено, розово, синьо, лилаво… Практически може да направите всякакъв цвят с боя за яйца, но принципно не се налага, тъй като разнообразието от цветове е доста голямо и цветовете са много свежи.

Ако решите може да смесите различни цветове почва в един съд – почвата ще стои на пластове. Добре е първо да разтворите почвата временно в някакъв съд, след което да преместите необходимото количество в стъкления съд. Ако ще смесвате различни цветове, предварително решете кой цвят къде и в каква пропорция ще бъде, защото ако не ви хареса ще бъде трудно да поправите грешката си.

За да има ефект, трябва да се използват стъклени купи, вази, буркани и т. н.

В такъв тип почва е добре да се отглеждат влаголюбиви растения: дифенбахия, бамбук.

Когато водата се изпари, добре е да доливате нова. Може след време да торите с течна тор, както растенията, които сте насадили в обикновена почва.

Хидрокултурите се чувстват добре в еко почвата, а поставени в прозрачни съдове ще привнесат нотка на артистичност в дома или офиса.

Еко почвата е красива, чиста и практична. Създава настроение и дава възможност за проява на творчество при аранжировката. Струва си да се експериментира с нея.