Най-паметните герои от ужасите (СНИМКИ)

1
Добави коментар
fzuberski
fzuberski

Понеже си падаме по ужасите, брато, решихме да направим един материал за най-страшните герои за всички времена. С лекота установихме, че няма ужас, който да не сме гледали, което малко или много си е притеснително, или просто сме имали различно детство от твоето. Защо детство ли? Защото час от изброените филми сме гледали именно като сополиви дечковци с нацапани от страх гащички.

Ето и най-паметните изроди според brato.bg:

Боб от “Туин Пийкс”

Боб от “Туин Пийкс”

Онзи грозник с посивялата коса, който постоянно се хили и ебава мамата на цяло градче. Боб е дух, който се вселява в хората, а на други се явява.

“Само просветените и прокълнатите могат да го виждат”, казва другият дух в сериала Майк, който е от добрите, разбираш ли?

“Туйн Пийкс” е може би първият филм на ужасите, който е излъчен в национален ефир в България след падането на комунизма. Лично ние, брато, помним как се насирахме буквално, когато Боб излизаше на телевизора. Един от нашия екип дори разказва леко засрамено, че след като гледал серия от филма, майка му или баба му го придружавали до тоалетна. Смятай! Малки и големи, Боб знаеше как да накара човек да изтръпне и то само с усмивка.

Сега ще ти разкрием някои подробности. Първо, отначало присъствието на Боб в Туин Пийкс не е било запланувано, докато Линч не вижда Франк Силва да работи, като сценичен декоратор, който мести завесите в стаята на Лора Палмър. Веднага го вижда в ролята на Боб, въпреки че не знае какъв тип характер ще бъде този Боб. Линч си спомня: “И Бинго! Това дойде в главата ми и казах: ‘Франк ти актьор ли си?’ И той каза: ‘Да’. И аз отвърнах: ‘Ти си в този филм!’ Тогава той ме попита: ‘Като какъв ще играя?’, а аз казах: ‘Не знам, но ти ще си в този филм.”

Второ. Трябвало е да има трети сезон на “Туин Пийкс”, но Боб хвърлил топа в реалния живот. Познай как? СПИН. Курвите ебават мамата на всичко, дори и на героите от страшните филми. Записвай си!

Клоунът ТО

Клоунът ТО

ТО не иска да разрушава света, ТО иска просто да се храни. Клоунът с име Пениуайз от филма “ТО”, който е по роман на Стивън Кинг, ни е карал да будуваме по няколко седмици, след като гледаме лентата. Доста от опитите ни да изгледаме целия филм често завършваха с провал. Толкова е страшен филмът, че просто издържахме по 20 минути, изключвахме компютъра или телевизора и излизахме на улицата, стараейки се да мислим за циците на комшийката или нещо друго също толкова приятно. От нашия екип само един човек е гледал целия филм, тъй като просто нервите ни дават фира прекалено рано. Клоунът яде деца, не знаем защо, но ги хруска като пакетче “Зайо-байо” с масло. Прилъгва ги с балони й им обещава “да се реят”. Е, реят се, но в неговия стомах. Дано следващият път да имаме повече смелост и да изгледаме най-после един от най-великите филми на ужасите за всички времена!

Момичето от “The ring”

Момичето от “The ring

Копеле, тази, която излизаше от кладенеца ни отказа да ходим на гости на баба ни, тъй като и там имахме подобен геран. Гледаш ли този филм, после няма никакъв шанс да се доближиш до кладенец. Грозната (а тя е грозна само във филма), дето излиза със спластена коса като на зубърка в 8 клас, която не ползва “Wash & Go” и се приближава към теб с лазене, просто ти ебава мамата на психиката и на най-смелите ти гънки в мозъка. Просто не гледаш и се молиш да не излезе и през твоя телевизор. Цифровизацията може и да я пусне и в твоя дом, не можеш да си сигурен?!

Убиецът от “Още знам какво направи миналото лято”

Убиецът от “Още знам какво направи миналото лято”

Или ония с маската дето се вихри с нож или кука. Има го и в “Писък”. Ебати неприятното създание, което може да те разпори с едно движение на китката. Не обича много да говори, но за сметка на това ти прави вътрешностите на дроболина с един безшумен замах. Героят ни е сред любимите, но честно да си признаем – не искаме да го срещаме по улиците или където и да е. Все пак има кука, брато!

Куклата от “Dead silence”

Куклата от “Dead silence”

Онази кукла на момченце в костюм, което се управлява от кукловод. Само, че във филма такъв не беше нужен – хе-хе. Гадната кукла е много зла, а и много грозна, което допринася за онова кофти чувство в слабините, като го гледаш как святка маслото на доста хора. След този филм намразихме куклите, не че някога сме си играли с такива де. Както и да е.

Грозният с резачката от “Тексаско клане”

Грозният с резачката от “Тексаско клане”

Лудото грозно педалче с моторна резачка! Е, как да не е те е страх, като трепереш само от ръмженето на веригите, които могат да те разфасоват до неузнаваемост? Освен това може да те нареже с по-голяма лекота от рендетата Вьорнер, не че нещо. Ако слушаш песента “Sweet home Alabama” и чуеш моторна резачка, бягай, без да се обръщаш. Просто съвет.

Ханибал

Ханибал

Антъни Хопкинс е блестящ актьор, който ни взе страха с филмите си от поредицата за Ханибал. Онова гузно старче, което си похапва човешко месце. Я мозък, я вратна жила, я кутренце.

“За да видиш, че не съм толкова лош, ще ти дам възможност да избираш. Червата вътре или червата отвън?”, пита Ханибал след като прави хоризонтален разрез на един чичко с нож през корема. Как да не го харесаш този герой?

Пришалецът

Пришалецът

Гнусно създание, което ни стряскаше като по-малки. Извънземно същество, което се появява когато най-малко очакваш. И познай какво става? Време за хапване. Не ни кефи, освен това има лиги и големи зъби.

Чъки

Чъки

Още едно пенделче от Бандата на страшните кукли. Чъки е сърдита малка кукла, която избива всичко, което диша. Дребно, злобно и хитро същество, което обича да реже гръкляни с нож. Във всички поредици на филмите с Чъки става касапница, а всичко е в алено червено. Чат ли си?

Обладаната в “Екзорсизъм”

Обладаната в “Екзорсизъм”

Грозната девочка, която е обладана от зъл дух или по-точно от самия дявол. Квичи, пищи, повръща и беснее в един креват, докато ти гледаш и се насираш на дивана. Признаваме, че тя е единственото момиче, на което не можем да повишим тон. Без майтап!

Хелрейзър

Хелрейзър

Почти не си спомняме филмите, тъй като ги гледахме като деца. Индивидът е с прическа тип “Слави Трифонов”, само че с глава, бяла като сняг, и забити пирони в перфектна симетрия, с която се придава страхотен стряскащ чар на героя. Въпреки бледите спомени, помним как се криехме под завивките, когато този перко се развихряше. Сега обаче можем спокойно да му кажем “ДГД, бахур!”

Исак от “Децата на царевицата”

Исак от “Децата на царевицата”

Най-противното дете, което сме виждали! Цялата поредица от “Децата на царевицата” стряска, но това грозно нищожество Исак ни караше да настръхваме по вратлето, като погледне на гюронтия. Нямаме представа как е избран баш той за герой в един от филмите в поредицата, но режисьорите са ударили джакпота с него. Длъжни сме да го признаем, тъй като наистина много ни стряскаше. Заради Исак спряхме да обичаме царевица, докато не станахме толкова зрели, че да разберем колко е смешен в действителност. Респект, бро, просто се шегуваме!