Как да си направим домашен пилинг

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Всяка дама иска гладка и красива кожа. За да я постигнете лесно и безпроблемно, е нужно да отстраните мъртвите клетки от епидермиса. Ще ви предложим няколко метода на домашен пилиг, споделени от Kozmetikata.com.  Устни От редовното ексфолиране на устните зависи не само тяхната гладкост и овлажненост, но и това как ще стои червилото върху тях. Скрабът за лице може да се окаже прекалено груб, затова е желателно за устни да използвате ексфолиант с дребни частици. Може просто да използвате гъба или мека четка за зъби за нежно масажиране и ексфолиране на кожата на устните.

Измиващи средства (гелове, мусове, течни сапуни), които съдържат бета-хидро киселина (ВНА) и алфа-хирдо киселина (АНА), също влияят положително. Може да използвате и домашни скрабове от захар или кафе. Шия Редовният пилинг (може да не е прекалено чест, както на лицето) изравнява цвета нашията, приближава го до този на лицето и подпомага подмладяването на кожата. Подходящи са скрабовете, които използвате за лице, най-добре на основата на гел. Но, за да бъде хидратирана кожата след пилинга, направете маска за лице и шия. 

Ексфолираната кожа по-добре възприема подхранващите маски. Тяло Гъбата и хаврлиената кърпа са помощниците за ексфолиране, които можете да използвате ежедневно. Купените или приготвените у дома скрабове с абразивни частици е най-добре да не използвате по-често от два пъти в седмицата./edna.bg