МАРТИН СИМЕОНОВ

1
Добави коментар

Project Estimator е ценообразуващ софтуер. Той подържа голям масив база данни от разходни норми и ресурси за създаването на строителни анализи. Програмата прави всички стандартни изчисления и справки в строителното ценообразуване. Добавени са опции потребителите сами да организират своята база в зависимост от спецификата на тяхната работа. Project Estimator е направен изцяло съвместим с Excel и поддържа импортиране, експортиране, копиране и вмъкване.

.

БАЗИ ДАННИ С РАЗХОДНИ НОРМИ
Project Estimator ползва бази данни разделени по раздели както следва: УСН (Усреднени Сметни Норми), ТНС (Трудови Норми в Строителството), РЕМ (Ремонтни работи) и АСН (Актуализирани Сметни Норми). Всеки един от разделите е разделен на теми (за пример „Земни работи“, „Бетонови работи“ и т.н.)

.

БАЗА ДАННИ С РЕСУРСИ
Програмата ползва голям масив от база данни за ресурси на труд, материали и механизация. Ползването на тази база гарантира точност и съвместимост при съставянето на нови анализи и строителни сметки.

.

ТЪРСЕНЕ В БАЗАТА ДАННИ
Търсещите алгоритми в базата данни от разходни норми предлагат различни опции. За пример търсенето на позиция или ресурс може да става освен във всички книги на УСН, така също и в конкретно избрана. Програмата позволява да се търси по наименование на позицията, основание, материали, машини и други.

.

СТАНДАРТНИ СПРАВКИ
Програмта съдържа разширена функционалност по изваждането на стандартните справки труд, материали и механизация. Във всяка една от тях има опции с, които можете да редактирате цената за ресурса в цялата сметка. Поддържа се функцията за копиране на позиции от справките в Excel.

.

ПОТРЕБИТЕЛСКИ СПРАВКИ
Project Estimator има възможности за специфични справки, дефинирани от потребителите. За пример: Извеждане на справка за Нвр по позиции с цел експорта в Project.

.

ЕКСПОРТИРАНЕ И ИМПОРТИРАНЕ ОТ EXCEL
Project Estimator има възможност за копиране на КСС от Excel. Това спестява изключително много време при стартирането изработването на стойностна сметка. Разбира се на лице са и всякакъв вид експортове в Excel от рода на копиране на стойностната сметка, копиране на анализи, копиране на справки и др.

.

МРЕЖОВА РАБОТА С PE WORKSTATION
За нуждите на офетните екипи е създадено разширение, което се казва PE Workstation. То ще позволи по една и съща сметка да работят неограничен брой хора, да се запазва и структурират всички сметки, да се търси в база данни от вече направени обекти и още много бенефити.

.
.
.

ВИДОВЕ ЛИЦЕНЗИ
Project Estimator се разпространява под два лиценза: свободен и платен. Разликите във функционалността са описани в Таблица А. Свободния лиценз е подходящ за запознаване с програмата или обучение. За изготвянето на реални оферти е необходим платеният лиценз.

Таблица А: Съпоставка на лицензи
Свободен
Стандартен
Пълен
Основна функционалност
х
х
х
Потребителски справки
х
х
х
Експортиране и импортиране от Excel

х
х
Експортиране на график в Microsoft Project


х
Експортиране на график в Primavera*



Импортиране на сметки от Building

х
х
База данни с АСН / 2 860 позиции

х
х
База данни с УСН / 13 700 позиции


х
Стандартни справки
х
х
х
Импортиране на анализи от Gaudy

х
х
База данни с ТНС / 44 265 позиции


х
База данни с РЕМ / 6 699 позиции


х
База данни с УСН / 13 700 позиции


х
База данни с Труд / 158 позиции

х
х
База данни с Материали / 3 680 позиции

х
х
База данни с Механизация / 199 позиции

х
х
*Съвместен проект с Технологика
Like this:

Like Зареждане…