Nike и Adidas изкарват обувки на 3D принтер | TemaDaily.bg – Темите на деня

1
Добави коментар
temadaily
temadaily

Nike и Adidas изкарват обувки на 3D принтер
Вместо от 12 души, с 3D принтера същата функция може да се извършва от двама

10 Юни 2013 16:00
0

принтирай

|

текст

Гигантите на световния пазар за спортно облекло и обувки – Nike и Adidas обявиха, че започват да работят с революционна технология, известна като 3D печат, при създаването на нови модели футболни обувки и маратонки.

Лондонският в. Financial Times съобщи днес, че двете компании ще могат да правят най-съвременни спортни обувки с невиждана скорост в досегашната история на световната промишленост.

Разработена в авиокосмическата промишленост, технологията 3D печат позволява да се правят предмети на практика от всякакви материали въз основа на триизмерен модел. Към момента съществуват две основни печатни технологии: лазерна и струйна, при които физическият обект се създава слой след слой.

 

Произведени чрез 3D принтер футболни обувки на Nike и Adidas (отдолу).

Nike и Adidas ще започна да правят с 3D печат първо подметки за обувки, които са основният елемент в съвременните маратонки. „Най-новата технология ще ни позволи да съкратим срока на производството на прототипа от 4 – 6 седмици до 1 – 2 дни“, посочи представител на Adidas, допълвайки, че ако преди това е било работа на 12 души, то сега ще бъдат достатъчни двама.

 

източник: Financial Times

Temadaily/ Калин Боянов

Тагове: обувки производство 3D принтер Nike Adidas