Джино: Заклевам се! Не съм педофил

1
Добави коментар

Не, абсолютно не. С тези думи бизнесменът Евгени Йорданов-Джино отговори на въпроса дали е блудствал със 7-годишно момиче. Това обвинение му беше отправено в края на май и той беше арестуван. Заради домашния арест Джино се включи от вкъщи в предаването „На светло“ по Нова телевизия. Заедно с него бяха жена му Роси и нейната майка. „За мен е непонятно. В последните 12-13 дни само това ми е в главата. Аз съм в абсолютен шок“, каза той за обвинението. „Това обвинение е абсолютно невярно и аз съм абсолютно невинен“, заяви той. Йорданов се оплака, че се отказва информация на адвокатите му. Това го навява на мисълта за „машинации на високо ниво“. По време на престоя му в ареста пък срещу него били настройвани не само пазачите, но и съкилийниците му.

С майката на детето Велислава, която отправя обвиненията, се познавали отдавна. Известно време те комуникирали по Скайп, а в разговорите се включвало и детето. Тази година то е оставало много пъти насаме с него, тъй като майката се оплакала, че е принудено да стои само вкъщи. Джино пък имал много кучета и предлагал да ги разхожда заедно с детето, което също харесвало животните.

В компанията на бизнесмена предложили на Велислава да стане охранител, тъй като имали нужда от жена за тази работа. „Идваше в нашия офис, учеше английски, ходихме на други упражнения (обучения) за охранители. Тя непрекъснато искаше пари, за зъболекар за друго. Ние й давахме“, разказа бизнесменът. Жената, обаче, била алчна. Поискала му пари, за да си купи „Ауди“ А4. „Аз й казах, че ако няма пари, не трябва да си купува толкова скъп автомобил“, разказа той и добави, че й предложил служебна кола. Тя, обаче, отказала с мотива, че служебното возило било много старо.

„Заклевам се категорично. Аз не съм педофил. Аз не получава сексуално удоволствие от деца. Женен съм 34 години“, заяви бизнесменът.

В студиото, за да го защити, беше неговият съдружник Майкъл Струмейтис, а ролята на преводач се изпълняваше от Роро Кавалджиев. Американецът, който разкри, че е полуестонец, съзря зад ареста на Йорданов политическа намеса.

„Няма да позволим на никоя политическа сила да ни попречи. Адвокатите ни казаха, че това е политическа сила. Този случай е като черна кутия. Те не могат да се доберат до достатъчно информация. Някой им пречи“, каза Струмейтис. Той уточни, че двамата са Джино замисляли да започнат политическа платформа. „Ние искаме да помогнем на България да се придвижи в положителна посока“, каза той. Тъкмо заради намерението им да влязат в политиката е скалъпено това обвинение срещу Йорданов, смята ортакът му.

Докато американецът говореше, Йорданов се разрида в дома си. Очите на Струмейтис също се зачервиха, докато обясняваше за обвиненията. Според Йорданов, атаките срещу тях започнали още с благотворителната кампания, която двамата направиха по Коледа. Тогава бизнесмените поискали промяна в Закона за ДДС, за да бъдат насърчени повече хора да даряват.

Струмейтис пък обясни, че след първия преглед на момичето, обявено за жертва, лекарите не са констатирали никакво насилие. Той показа и документ за това. Едва вторият доктор е казал, че е открил нещо. А публикацията за ареста на Джино излиза преди още това да се е случило.

„Това, което ме притеснява, че това дете е било или по някакъв начин наранено или е било платено на доктора“, каза американецът и посочи, че същият лекар ще бъде призован в съда за свидетел. Колкото до майката: „Трябва да я призоват тая жена, за да разберат кой стои зад нея. Веднага“, призова той.