Да си направим парфюм в домашни условия

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Какво ще кажете за парфюм, който вие да приготвите сами? Сами ще може да подберете ароматите, в зависимост от вашите предпочитания и настроение.

Ако сте готови да експериментирате и да получите приятен аромат, сътворен от вас, запишете какво ще ви бъде необходимо:

2 чаши дестилирана вода
3 вида етерично масло
глицерин
3 супени лъжици водка или пък чист спирт
голям стъклен буркан с плътно затварящ се капак
шише за парфюм

В стъклен буркан изсипете дестилираната вода. Към нея добавете водката и пет капки глицерин. Използвайте три вида етерични масла по ваш избор – цитрусови, с аромат на роза и други.

Добавете общо 25 капки от етеричните масла и разбъркайте добре. Затворете плътно буркана и оставете на хладно и тъмно за най-малко 12 часа.

След като сте изчакали необходимото време отново разбъркайте сместа и я изсипете в шише за парфюм. Преди да използвате вече готовия парфюм е добре да го тествате върху кожата си.

Нанесете няколко капки от него върху вътрешната част на ръката си, там кожата е изключително нежна. Ако сте бременна се консултирайте с вашия наблюдаващ лекар, преди да решите да го използвате. Изберете аромата на лятото, есента или зимата.

Бъдете уханни и различни всеки път, когато поискате. Направете един букет от аромати, който да донесе удоволствие на сетивата ви.