Rolls-Royce отвори шоурум в Санкт Петербург

1
Добави коментар
Profit.bg
Profit.bg

Rolls-Royce отвори шоурум в Санкт Петербург

12 юни 2013 | 10:46

1221

Rolls-Royce отвори шоурум в Санкт Петербург в опит да засили позициите си на все по-важния руски пазар на луксозни автомобили.

Русия се очаква да изпревари Германия и да стане най-големият автомобилен пазар в Европа до 2014 г. Част от този ръст идва от продажбите на луксозни автомобили. Марки като Porsche, Audi и BMW увеличава броя на шоурумовете си в страната, според Businessweek.

Това е третият шорум на Rolls-Royce в Русия, като компанията вече има два в Москва.

Данъкът върху луксозните автомобили в Русия се очаква да се удвои през януари 2014 г., но това не се отразява на продажбите. „Русия е много привлекателен пазар, защото тук има много хора, които разполагат с пари. Хората са напълно подготвени да харчат пари за луксозни стоки“, заявява главният изпълнителен директор на Rolls-Royce Торстен Мюлер-Отвос пред Bloomberg.

Най-големият пазар на Rolls-Royce в момента е САЩ, следван от Китай. Великобритания и Русия са единствените две други държави, в които марката продава най-малко по 100 автомобила годишно.

През миналата година Rolls-Royce отчете сериозни успехи. 2012 г. беше третата поредна, в която компанията отчете рекордни продажби, след като 3 575 автомобила бяха доставени на клиенти в цял свят.

Етикети:

rolls-royce,
русия,
москва,
audi,
porsche,
bmw

1 харесват тази статия

0 не харесват