Как да си направим експресна маска за лице – Edna.bg

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Кивито е богато на витамин C и Е, които действат тонизиращо на кожата

Снимка:
Thinkstock

Нееднократно сме споменавали за различните ползи на кивито и понеже качествата на този плод са неизчерпаеми – решихме да ви зарадваме с още една положителна черта от неговия характер, която ще озари и подмлади нашата кожа.

Тъй като през летните месеци не слагаме грим толкова често, добре изглеждащата кожа на лицето е основополагащ елемент за нашето самочувствие, а изобилстващите в състава на кивито витамин C и D и алфа-хидрокси киселини ексфолират горния кожен слой по най-щадящия и безвреден начин, като го предпазват от свободните радикали, виновни за преждевременното стареене на кожните клетки.

Младостта й отива

Необходими продукти:
1 обелено киви
1-2 супени лъжици кисело мляко
1-2 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:
В блендер или с помощта на пасатор пюрирайте кивито до хомогенна каша, след което добавете киселото мляко и зехтина. Разбъркайте съставките качествено и нанесете маската върху хубаво почистено лице, като започнете от шията и внимавате да не попадне от сместа в очите. Когато помадата засъхне, нежно я изплакнете.

* Преди да поставите маската, я тествайте върху сгъвката на ръката от вътрешната страна на лакътя, за да не се окажете алергични към някоя от субстанциите. Правете маската веднъж седмично.