Изберете сенки за очи правилно

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Когато подбират нюансите на грима си, повечето дами се съобразяват с облеклото, аксесоарите, повода, но не и цвета на очите си. А целта на макиажа е да подчертае естествената красота, голяма част от която се крие именно в погледа.

Всъщност професионалистите в бранша съветват да избирате сенките според цвета на очите си, за да постигнете перфектна хармония и да разкриете уникалното си излъчване в най-добрата светлина.

Разбира, се това не означава, че очният ви грим трябва да бъде напълно „не в тон“ с цветовете на дрехите ви. Но не ви и ограничава да носите единствено сини сенки, ако гардеробът ви се състои основно от облекло в същата гама.

Разгледайте показаната цветова схема и обърнете внимание на това кои нюанси си подхождат най-добре и кои, макар и в контраст, взаимно се подчертават и допълват. Например, ако носите рокля в някой от цветовете в най-вътрешния кръг, то съвсем спокойно може да заложите на сенки за очи в друг пастелен нюанс от него.

Както вече споменахме, контрастът в никакъв случай не е нещо лошо. Напротив, зелен грим ще подчертае по най-добрия начин красотата на лилавия ви шал. И обратното. Това важи и за цвета на очите – не се притеснявайте да подчертаете кафявия ирис с например сини сенки.

В този ред на мисли, дамите със светлосини очи в никакъв случай не трябва да се придържат единствено към пастелни тонове. Ако спадате към тази група по-добре заложете на бронзови или пък златисти сенки. Отново основното правило е, че трябва да има приятен контраст.

В никакъв случай не подценявайте ролята на очната линия. Освен че ще подчертае погледа ви по най-добрия начин, тя добавя и значителен визуален обем на миглите. Каква форма и дебелина ще изберете, зависи от формата и големината на окото ви.

Ако тази статия ви е била полезна и интересна, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук.