Лекар залепи мозъка на бебе с каноколит!

1
Добави коментар
lyubov.char
lyubov.char

Лекар залепи мозъка на бебе с каноколит!

Бебето, родено със см*ртоносна аневризма, бе спасено с помощта на каноколит

Малката Ашлин Джюлиан е родена на 16 май. Бебето по-принцип било много тихо и кротко, ето защо майката Джина много се изплашила, когато 20-дневната й дъщеричка започнала да крещи и да повръща.
Родителите на Ашлин веднага я откарват в местната детска болница в Канзас сити, САЩ. Там с помощта на ултразвук лекарите откриват, че бебето има проблем с мозъка. Ашлин бива прехвърлена в болница, която е по-добре екипирана.

Ашлин била родена със см*ртоносна аневризма

След втори преглед лекарите от втората болница диагностицират Ашлин с аневризма мозъка й с размера на бадем, пишат от БЛИЦ. „Не знаехме как е правилно да се постъпи. Това не бе обичаен случай“, каза д-р Коджи Еберсоле, ендоваскуларен неврохирург, тъй като това състояние почти не се среща сред малки деца, а е по-често срещано при възрастни.
Д-р Еберсоле обяснява, че аневризмата нямало да се затвори сама и ако тя бъде оставена нелекувана, бебето нямало да оцелее. Проблемът бил, че лекарите не разполагали с необходимите хирургически инструменти, поради рядкостта на болестта.
След направена ангиографията, екипът на д-р Еберсоле разгледал обстойно кръвоносните съдове на бебето, било взето решение. Д-р Еберсоле затворил аневризмата с хирургически каноколит. До този момент медицинското супер лепило не било използвано върху бебета и определено не по този начин, но ето че то спаси живота на малката Ашлин.

Антоанет Иванова

Клюки.вс препоръчва и: