Тайнствената енергия на Босненските пирамиди

6
Добави коментар
lubopav
lubopav

Откривателят на най-старите пирамиди на планетата проф. д-р Семир Османагич – специално за България! Най-древното съоръжение в света. Тайнствената енергия на Босненските пирамиди.

Dr. Sam Semir Osmanagich Ph.D.
Principal Investigator of the Bosnian Pyramid Project
Anthropology Professor at the American University in Bosnia-Herzegovina

Автор е на 10 книги, посветени на древните цивилизации и пирамидите в света. Издадени  са в САЩ, Турция, Хърватска, Естония, Босна и Херцеговина. На основата на “Цивилизациите преди официалната история“ продуцира 14 сериен документален филм “В търсене на загубената цивилизация“.
Топ новината за съществуването на уникалните пирамидални съоръжения в сърцето на Балканите, изстрелва проф. Сам Османагич и неговото откритие във фокуса на световните медии: CNN, ABC, European TV, BBC,  National Geographic channel.  
Преподава антропология в Американския университет в Босна.
Стотици доброволци, студенти, журналисти и любители на мистериите  от цял свят, от ранна пролет до късна есен помагат на разкопките във Високо. Те проникват все по-дълбоко във великите тайни на вътрешността на пирамидите, които все още не са открити докрай и само загатват засега за своята световна уникалност със загадъчните галерии и лабиринти към центъра на Пирамидата на Слънцето.

През месец май, по покана на журналистката Искра Банкова и на Валентина Димитрова, за първи път в България гостува откривателят на уникалните босненски пирамиди проф. д-р Семир Османагич, американец от босненски произход, чието откритие промени човешката история със своята древност и с откритите  изумителни качества на енергийна машина. По този повод ви предлагам едно интервю с Искра Банкова, която вече два пъти е посетила световния археологически обект.

1. Искра, ти беше вече два  пъти в пирамидите, истина ли е, че галериите във вътрешността на пирамидите са лечебни?

Археолозите са проникнали вече доста навътре в Пирамидата на Слънцето. Нас ни въведе лично проф Османагич. Въздухът, вместо тежък и опасен, като във всяка подземна галерия, се оказа кристално чист. Когато влязохме в проходите, бяхме доста стреснати и даже поуплашени, но колкото повече прониквахме, толкова по-леко и приятно ни ставаше, установихме едно усещане за свежест и свободно дишане с пълни гърди! Наистина странна работа, вместо задух и влага под земята, се заредихме с жизненост и бодрост. Настроението ни се повдигна неусетно. Странното беше, че никой не изпита клаустрофобия, а имаше хора с този проблем. Оказа се, че това наше състояние съвсем не е случайно!

Тук има постоянна и неизменна от външни влияния температура и влажност. Под пирамидата са намерени три подземни камери и малко синьо езеро. Езерото е със стерилно чиста вода-няма бактерии, водорасли, плесени, микроорганизми, животинки, нито мъх и тиня. Наричат я жива вода, защото пречиства мощно организма. Нивото на отрицателните йони в галериите е 43 пъти по-високо, отколкото е средното ниво навън. Това може да означава, че тези съоръжения са служели и за „лечебни стаи!“

В лабиринта не съществува вредното излъчване от космическите енергии /мрежи на Хартман, Кириев и Шнайдер/  или пък разболяващата енергия от подземни водни течения. Те са неутрализирани по непознат за човечеството начин с огромни обли камъни.. Това прави лабиринта едно от най-сигурните места на планетата, способно не само да защити здравето на човека, но и да възстанови неговото тяло. Концентрацията на отрицателни йони очиства атмосферата от бактерии и вируси и това обяснява благотворното влияние на тунела върху нашето усещане за лекота и свежест. Някои от стените са укрепени с подпори. Те са непременно от дърво, защото металните биха нарушили баланса на електромагнитните сили в пирамидите. Внасят се трупи, по които има неизбежно внесени отвън червейчета, ларви, насекоми, мъхове. Всички те след известно време загиват и дървото става абсолютно чисто. Вибрациите допускат  само хора, тук не могат да живеят нито мишки, нито кучета, нита червеи или друг представител на животинската фауна. Очевидно само за хората са предвидени тези лечебни енергии.

2. А какви са тези снимки с ръце върху един странен огромен камък?

Този камък е осемтонен мегалит с формата на гигантско бобено зърно. Видяхме няколко такива навътре сред хилядолетните тунели. Професорът ни накара да застанем в кръг и да си сложим ръцете върху камъка. Ние доста стреснати притихнахме и започнахме да чакаме. След минута усетихме, че по ръцете ни тече сякаш слаб ток и че те стават последователно горещи и студени – лявата гореща, дясната студена и обратно….На други от нас стана топло, на трети само студено-казаха ни, че това се случва като следствие на протичането на лечебен процес във всеки индивидуален организъм. Този, около три метра дълъг и почти елипсовиден меко загладен камък, е на повече от 25 хиляди години. Множество научни лаборатории доказват, че не е с естествен произход, а е нарочно построено съоръжение от разум, който е вложил специални цели в него.

По повърхността му сякаш е повторен релефа на долината Високо. Камъкът е от два пласта. Видяхме  тънка разделителна линия да минава по средата. Радио-карбоновите анализи, гео-радарните и гео-термалните изследвания от различни лаборатории в света доказват уникалния строеж му строеж и подсказват неговото изключително предназначение точно тук, на това място от вътрешността на пирамидата. Той е поставен там,  където дълбоко отдолу се пресичат две огромни и силни реки, чието могъщо течение е доказано с апаратура. Техният мощен дебит и особено срещата на двете подземни стихии, поражда гигантско геомагнитно разрушително поле, което долната страна на камъка поема и трансформира в съвсем други вибрации – от вредни, ги превръща в свръхполезни енергии, които се разпространяват по всички галерии. Изследванията сочат, че „коремът” на камъка е керамичен, съставен от пиезокристали, и именно те преработват енергиите в полезни трептения. Но истинското чудо стана, когато посред  тихото ни мълчание с ръце над камъка, над нас се появи странен синьо-виолетов лъч, който за щастие докуметирахме. Само веднъж проучвателите са премествали подобен камък-мегалит от една галерия и моментално се е получило наводнение, което и до днес никой не може да отводни! Оттогава не се мести нищо!

3. Кой е построил тези съоръжения, има ли хипотези?

Професор Османагич казва: „ Босненските пирамиди са създадени от високо развита цивилизация и това личи от всички досегашни изследвания на множество научни лаборатории в света! Илирите са древен народ на 27 хил. години. Потомците им съставят половината от населението на Босна, Хърватия и Словения. Моето откритие променя историята на човечеството, защото доказва, че човешката цивилизация започва от Балканите!”

Когато той спомена това пред нас на пирамидите, ние мълчаливо се спогледахме и вкупом изпитахме известно неудобство, че той не каза нищо за илирите по нашите, тракийските земи….Ето защо го поканихме в България и след неговото триумфално гостуване в три университетски града пред стотици хора, той включва вече и българите в своите лекции, като изрично изтъкна, че грешката просто е била в известен смисъл механичен пропуск, защото илирите са обитавали и нашите земи.

4. От коя епоха е строителството?

От епоха далече преди неолита. Радио-карбоновите анализи, извършени от Шльонския университет / Полша, 2011/  датират този материал отпреди 12 350 г. /плюс/минус 50 години/. Според професор Османагич  тези пирамидални структури са с хиляди години по-стари от египетските пирамиди. При направена термична снимка на региона от Космоса се вижда, че въпросните хълмове-пирамиди изстиват вечерно време много по-бързо от съседните масиви, което е признак, че са изкуствени структури.

По въпроса за изкуствения им произход се провеждат множество конференции. На тях учени от Русия и Египет потвърждават изкуствения характер на конструкцията. През септември 2011 г. се провежда Втора международна научна конференция и нейното заключение е, че „учебниците по история  ще  трябва да се променят, след откриването на босненските пирамиди и тяхното датиране.“

Забелязват се най-малко два културни слоя: този на древните загадъчни строители на лабиринта /отпреди повече от 25 000 г/, и на цивилизация, която 4-5 хиляди години след построяването е затрупала входовете на тунелите и залите с ронлив едрочакълест материал. Защо са искали да се скрие достъпа до галериите на пирамидите остава една голяма загадка! Изкопаните земни маси по време на първоначалното прокопаване на тунелите  са използвани при изработването на бетона, с който е покрита Пирамидата на Слънцето. А този бетон със здравината си предзвика сензация сред всички научни лаборатории, които го изследваха-той е в пъти с по-голяма здравина /в хектопаскали/ от всички познати досега бетони в света..Това мултидисциплинарно научно изследване се превръща в най-големият археологически проект  в света, който всяка година  привлича десетки хиляди туристи, доброволци, изследователи и журналисти във Високо-вече прочутото малко селище в Босна.

5. Ще има ли нови семинари-екскурзии до пирамидите?

Да, тръгваме на 25 юни за пирамидите. Всеки, който иска да дойде с нас може да ми се обади на тел. 0898 55 17 16 или да ме намери във ФЕЙСБУК на моето име – Искра Банкова. След това, може би през септември, ще бъдем отново там с нови семинари и експедиции.

 

Вижте и гостуването на проф. Османагич в БНТ:

Tags: Босненските пирамиди, Валентина Димитрова, екскурзия до бозненските пирамиди, илири, Искра Банкова, Кириев и Шнайдер, мрежи на Хартман, Османагич в България, отрицателни йони. лечебна стая, пирамида на Слънцето, пирамидите в Босна, проф. Османагич в БНТ, Семир Османагич