„Димитър Маджаров“ обяви нова инвестиция – цех за кисело мляко

1
Добави коментар
agroplovdiv
agroplovdiv

Предприятието ще е в Стамболийски, а строителството му ще започне в края на годината

Известният производител на качествени колбаси, сирене и кашкавал „Димитър Маджаров – 2“ЕООД обяви днес

Собственикът Димитър Маджаров

на електронната си страница ново инвестиционно намерение. Пловдивската компания планира да разшири предприятието си в Стамболийски и да започне да произвежда кисело мляко, айран и млечнокисели продукти. Това ще е втората голяма инвестиция на дружеството в последните 7 години. Първата бе строителството на ново предприятие на северния изход на Пловдив, което разви производството на месни изделия през 2007 година.

„Маджаров – 2″ ще стане 7-та фирма в областта, която произвежда кисело мляко от … мляко, съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните.

В базата в Стамболийски, където се приготвят млечни продукти на фирмата, ще се направи преустройство на съществуващите помещенията, чиято площ е 383 квадратни метра. Освен това ще се извърши и ново строителство върху 905 квадрата.

Капацитетът на планираните мощности ще е 5 400 тона годишно производство на млека, айрани и други продукти, като само киселите млека ще са 3 600 тона годишно (300 тона месечно).

Дафко Чочев, който отговаря за новата инвестиция на компанията поясни, че по отношение на разрешителната документация, „Димитър Маджаров – 2“ е с 98% готовност за стартиране на изпълнението.  Относно строителните срокове, Чочев не бе категоричен. „Може би ще започнем строителството в края на тази година“, каза той.

„Димитър Маджаров –  2“ЕООД е в хранително-вкусовия сектор от 1991 година. Компанията редовно участва в класациите на Търговско-промишлената камара на Пловдив за най-високооборотните дружества в областта. Според Икономическия годишник през 2011 г. приходите на фирмата са били между 35 и 40 милиона лева.