Обещанието на Христо Стоичков

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Новият треньор на ЦСКА Христо Стоичков започна работата си. Посрещнат от повече от хиляда привърженици и легенди на клуба, той даде обещание всичко да е топ. Големите въпроси около собствеността и бъдещето на ЦСКА обаче засега остават без отговори.

За нови спортни върхове

Известният сред всички почитатели на клуба дългогодишен домакин на ЦСКА бай Добри поля с вода пътя пред Стоичков, за да върви на треньора след завръщането му в клуба. 47-годишният специалист изведе 15 футболисти за първото занимание и обеща строга дисциплина. По думите му никой вече не може да лежи на стари лаври, „нито на това, че е вкарал един гол или дузпа“.

„Искам да ви уверя само едно – бъдете спокойни. Всичко това, което трябва да стане с ЦСКА, ще стане. Имайте малко търпение. Това, което мога да го дам от себе си, винаги съм го давал“, каза Стоичков. Той заяви, че е щастлив и радостен, че се е върнал в ЦСКА. „Ще дам всичко от себе си за доброто на клуба. Гърбът ми е широк и щом съм поел отговорността, всичко ще бъде топ в ЦСКА“, добави треньорът. По думите му работата през седмицата е по-трудна и ще иска пълно раздаване от футболистите си. „Събота и неделя е лесно, защото тогава са само 90 минути“, каза Стоичков.

На терена на „Българска армия“ той излезе заедно с помощниците си Стефан Генов и Петко Петков. Заниманието беше водено от треньора по физическата подготовка Роко Перота. В него участва и привлеченият от „Миньор“ 22-годишен защитник Камен Хаджиев. От групата отсъстваха Мартин Камбуров, Апостол Попов и Костадин Стоянов, които вече няма да са в ЦСКА, а Сержиньо и Серж Нюаджи прекратиха договорите си с клуба. Подготовката на червените ще протече на базата в Етрополе.

Голямото очакване

Стоичков още с първите си думи обясни, че няма да говори за сделката около собствеността на клуба. Той заяви, че все още се водят разговори и няма нужда да казва неща, които могат да не се случат. Старши треньорът на червените отрече твърденията, че е искал да стане президент на клуба, и се пошегува, че не му отива да седи в ложите и да носи костюм с вратовръзка. „Нямам договор с ЦСКА. Моите договори са безсрочни. Няма значение кой ще е президент, важно е какво се случва на терена“, каза Стоичков. Той ще настоява футболистите „да получават заплатите си навреме, да бъдат обезпечени и да мислят само за футбол“.

Треньорът на ЦСКА няколко пъти каза, че очаква жребия, защото на 4 юли има мач. Тогава отборът би трябвало да играе първия си двубой от квалификациите в Лига Европа. Все още обаче продължава пълната неяснота около това как и дали Гриша Ганчев ще влезе в клуба. От това зависи дали ЦСКА ще играе в Европа. Според Стоичков яснота ще има в близките дни, като той призова за спокойствие.

На първата тренировка на отбора бяха и всички директори – Венцислав Живков, Георги Илиев-Майкъла и Емил Костадинов. За тримата се твърди, че ще бъдат освободени, но все още няма официално решение.