Бойко Борисов си поръчал супербронирана кола, остава за Орешарски

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Суперзащитеният мощен мерцедес на Бойко Борисов вече ще вози новия премиер Пламен Орешарски. Само преди няколко дни автомобилът е бил иззет от Борисов. Колата е на 6 месеца и струва 770 хиляди лева. заради мощната бронировка. Колата беше обект на секретна обществена поръчка, като в документацията бе посочено, че трябва да е съвместима с купените преди 2 години два мерцедеса S 600 Guard с 517 к.с. Причината е, че ако не са подобни, гардовете на НСО ще трябва да свикват с различен софтуер и техника и това ще им попречи да пазят ефективно ВИП персоните, пише „168 часа“.

„НСО разполага с недостатъчен брой бронирани леки автомобили и не може да обезпечи сигурността на всички охранявани от нея лица. Поради това обстоятелство са необходими допълнителни доставки…“, пише в поръчката. Тя се отнася за лицата чл. 3, т.1 от ПУДНСОПРБ
и членовете на международните делегации от същия ранг. въпросният член касае президента, вицепрезидента, премиера и шефа на парламента, както и чуждестранните гости на тези длъжности.

Според говорителката на институцията Нели Иванова ултраскъпата кола е предназначена за охранявано лице от посочения член 3, ал. 1 и чл. 4 от Правилника за дейността на НСО.

Всичко останало било класифицирана информация. В случая колата е за Бойко Борисов, защото очакваха още един мандат. Сега ако Орешарски или Плевнелиев разберат колко струва този автомобил, много се съмнявам, че ще се качат на него. И двамата избягват старателно подобни скандали. Разбира се, ако от НСО не се наложат с мотива, че има заплаха, коментира запознат. /БЛИЦ