10 от най-големите хитове на Цеца

38
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 14.06.2013

На 14 юни своя 40-ти рожден ден празнува една от най-популярните и обичани балкански звезди Светлана (Цеца) Ражнатович, позната у нас с моминската си фамилия – Величкович. Тази година тя отбелязва и 25-годишен юбилей на сцената, като подарява на почитателите си нов албум и концерт на Белградския стадион „Ушче“ на 28 юни. На същото място през 2006 г., Цеца събира над 100 хиляди души, на които пя повече от 4 часа. Същата година тя прави и първия си голям концерт у нас на стадион „Васил Левски“. Цеца става популярна и издава първия си албум едва когато е на 15 години. До днес тя има издадени 15 студийни и един ремикс албум.

Виж още: 10 от най-големите хитове на Драгана Миркович 10-те най-популярни песни на Лепа Брена в България

Светлана е вдовица на Желко Ражнатович – Аркан, убит в атентат на 15 януари 2000 г. Това е един от най-трудните моменти в живота й. Тя обявява, че спира да пее и забранява да се излъчват нейни песни. Близо година и половина след инцидента Цеца се завръща на сцената и издава албума „Decenija“. През 2003 г. прекарва 121 дни в ареста. Заподозряна е в укриване на членове на престъпния Земунски клан, отговорен за убийството на сръбския министър-председател Зоран Джинджич. Освободена е без да е доказана вината й.

По-късно е заподозряна в присвояване на пари от продажбата на девет футболисти (двама, от които в България) от ФК „Обилич“, чийто собственик е самата тя. След продължително разследване, през април 2011 г. се стига до споразумение с прокуратурата, според което Цеца се съгласява да изплати 1,5 млн. евро наказание и да изтърпи една година домашен арест. Пo време на ареста записва и издава албума „Ljubav jivi“. След изтичането на наказателния срок, стартира концертно турне за представянето му.

Популярната изпълнителка има две деца: Велко и Анастасия, които са непрекъснато до нея. Ето и 10 от най-големите и популярни нейни хита у нас.

1. Pile Песента излиза в албума „Idealno losha“ през 2006 г.

2. Maskarada Песента излиза в едноименния албум през 1997 г. В България е позната и в изпълнението на Сашо Роман, както и Слави Трифонов и Ку-ку бенд – „Цвете мое“.

3. Beograd Излиза през 1995 г. в албума „Fatalna ljubav“.

4. Lepi grome moj Песента е дебютен сингъл от албума „Idealno losha“.

5. Kukavica За тази песен се говори, че първо е предложена Весна Змиянац. Излиза през 1993 г. в албума „Sta e je to u tvoim venama“ и се превръща във визитна картичка на Цеца.

6. Zabranjeni grad Песента е включена в албума и „Decenija“ („Десетилетие“), който излиза през 2001 г., след година и половина траур за убийството на съпруга на изпълнителката Желко Ражнатович – Аркан.

7. Gore od ljubavi Песента дава заглавието на албум издаден през 2004 г. На 22 май 2012 г. в зала „Арена Армеец София“ близо 10 хиляди човека, приветстват любимката си, като на тази песен вдигат предварително подготвени плакати с надпис: „Цеца, ние те обичаме“, което трогва изпълнителката. 

8. 39.2 Парчето е от албума „Decenija“ и има кавър-версия на български в изпълнение на Валя.

9. Lepotan Песента е от първия албум на изпълнителката, но и днес тя я изпълнява по концерти.

10. Rasulo Това е най-популярната песен от последния албум на Цеца – „Ljubav jivi“, издаден през 2011 г. В превод заглавието й означава „Хаос“.

В.И.

Коментари

коментар(а)