Избраха Делян Пеевски за председател на ДАНС

1
Добави коментар
Profit.bg
Profit.bg

Избраха Делян Пеевски за председател на ДАНС

14 юни 2013 | 09:54

2339

Депутатите избраха Делян Славчев Пеевски за председател на ДАНС. Предложението беше направено в пленарна зала от премиера Пламен Орешарски. Групата на ГЕРБ се върна в пленарна зала за гласуването.

Гласуваха общо 125 народни представители, от които 114 – „за”, 10 – „против”, 1 се въздържа. Един от Коалиция за България беше против. Изборът му беше посрещнат с ръкопляскания.

Димитър Главчев от ГЕРБ поиска прегласуване. При повторния вот гласуваха 204 депутати, от които 116 бяха „за”, 87 – „против”, 1 се въздържа. „Атака” не участваха в гласуването, предаде Фокус.

Пеевски беше избран за председател на ДАНС с гласовете на ДПС и Коалиция за България.

Изборът на депутатът от ДПС Пеевски за директор на ДАНС е политически натиск върху премиера Пламен Орешарски. Това коментира в кулоарите на парламента бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Според Цветанов, това е заплаха за националната сигурност за България:

„Това е просто най-комичното, което може да се случи в държавата. То и юридически не е издържано. Това е заплаха за националната сигурност на България. всички европейски институции ще бъдат сигнализирани.

От името на ГЕРБ започваме обсъждане на извънредни избори и свикване на Велико Народно събрание за изработване на нова Конституция. Днес стана ясно, защо се бързаше да бъдат приети Закона за ДАНС и Закона за СРС. Промените при избора на председател бяха такива, че да покриват Делян Пеевски. Никой обаче не се интересува относно монопола над медийния пазар, заяви от парламентарната трибуна Цветан Цветанов. Вие злепоставяте България в ЕС и нашата репутация, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Етикети:

делян пеевски,
данс

0 харесват тази статия

13 не харесват