Дървени подови настилки

1
Добави коментар
traiki333
traiki333

Дървото, е един от най-добрите строителни материали. То разполага с перфектни топло/шумоизолационни свойства, изключително голяма устойчивост и дълъг живот на употреба. Това са само част от предимствата на дървото, които го превръщат в един от най-качествените материали в строителството. Поради тези и още много причини, дървото, е използвано от древни времена от хората за построяването на жилища, ясли, мебели, украшения, играчки и какво ли още не.

Въпреки, че през последните няколко десетилетия дървото беше изместено от бетона за построяването на сгради и други по-обемни обекти, и до ден-днешен няма материал, който да го измести от първата позиция за изработването на подови настилки.
Дървеният паркет и дюшеме, е предпочитана настилка за много хора, което, е съвсем нормално предвид качествата, с които разполагат. С монтирането на дървен под си гарантирате, че в следващите 40-50 и повече години няма да Ви се налага да сменявате настилката. С един лек освежителен ремонт(изцикляне, пренареждане и лакиране) можете да възвърнете блясъка на стария си паркет.

Единственият недостатък на дървения под, е факта, че под въздействието на влагата може да се деформира до такава степен, че да се наложи да го смените, но с използването на подходящи предпазни средства, този проблем лесно може да бъде игнориран. Докато сравнение с останалите видове подови настилки – плочки, ламинат, балатум, които разполагат с кратък живот на употреба и при най-малката повреда трябва да се сменят изцяло, то сигурно вече разбирате защо повечето хора предпочитат да вложат пари в дървен паркет или дюшеме, отколкото в друг тип подова настилка.

За да се възползвате напълно от предимствата на дървената настилка, обаче тя трябва да бъде монтирана правилно. За това, е препоръчително да се обърнете към професионалисти. В случай, че разполагате със стар паркет или дюшеме, който искате да използвате отново, то отново Ви препоръчваме да се обърнете към специалисти в областта, които обаче да се заемат с демонтажа. Не Ви препоръчваме да го правите сами, защото рискувате да повредите дъсчиците и циментовата замазка при отлепянето им, което ще доведе до допълнителни разходи и загуба на време.