Спасовден в ресторант Вила Марциана – Варна 2013

12
Добави коментар

От самото си създаване, ресторант Вила Марциана участва активно в социалния и културен живот  на село Падина. Всяка година жителите на малкото селце превръщат Спасовден в незабравим празник, изпълнен с много настроение, музика и веселие. Красивите и автентични традиции, пресъздавани от хората в селото, придават на празника тържествен характер.

40 дни след Великден, село Падина и ресторант Вила Марциана празнуват Спасовден. Преди почти 100 години местните са построили своя църква и са я нарекли „Свети Спас”. От тогава и до днес Спасовден е официалният празник и най-важният ден в годината за жителите на селото.

Как се празнува Спасовден в село Падина и във Вила Марциана

Пристигайки в ресторант Вила Марциана гостите  минават и покрай площада на село Падина,  където още в сутрешните часове на деня започват красиви тържества. На тях гостуват музикални групи от целия регион, както и автентични таланти от самото село Падина. Поколенията се събират, за да отпразнуват факта, че България е успяла и до днес да опази своята културна идентичност. Именно на такива дни екипът на Вила Марциана използва възможността да напомни, че селото е мястото, което успява да запази истинските български ценности, включително и в кулинарията.

Официалните гости и ресторант градината на Вила Марциана

На Спасовден Падина променя своя облик. Гостите изпълват площада на селото. Въздухът вибрира от патриотичния патос в речите на официалните лица. А музиката и танците завладяват всички присъстващи.

Как се празнува Спасовден в ресторант Вила Марциана

За екипа на ресторант Вила Марциана народните тържества са от особено значение. Техният дух завладява градината на ресторанта чрез символика, музика и цветове. Озвучаването допринася за приповдигнатото празнично настроение, а в по-късните часове на вечерта танците са задължителни.

Празници на Спасовден

Едва ли може да има по-хубаво тържество на Спасовден от това в градината на ресторант Вила Марциана. Тук именниците и техните гости празнуват, наслаждавайки се на вкусно барбекю и свежи напитки.

Свят ден за сватби и други лични поводи

Спасовден е предпочитан ден за провеждане на сватби или други тържества от личен характер в ресторант Вила Марциана. Съчетанието на личния празник с прекрасните народни традиции и вярвания придава неповторим чар на всяко тържество. А екипът на Вила Марциана се грижи всеки празник да бъде незабравим.

Контакт Упътване

Запитване Тел. 05102 3012 Повече за празниците до Варна, организирани в ресторант градината на Вила Марциана