Почистете мухъл и плесен с белина!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

С белина можете да отстраните мухъла и плесените в дома ви – в кухнята и в банята, около мивките и душовете – те непрекъснато се множат!

Смесете равни части белина и вода в бутилка с пулверизатор и напръскайте между плочките в банята. Изчакайте 15 минути да подейства и изтъркайте с твърда четка, след това изплакнете. Можете да правите процедурата и само с цел поддържане на белия цвят на фугите.

За да почистите мухлясалите завеси за баня, изперете ги заедно с няколко хавлиени кърпи. Така няма да се измачкат. В топлата вода, в която ги перете, сложете 100 мл белина и 50 мл течен препарат за пране. Можете да направите тази смес за пералня, но пуснете програма без центрофуга и на най-ниски обороти. После закачете завесата още докато е мокра, за да изсъхне и да се изправи на мястото си.

Никога не използвайте политура за мебели или друг препарат, когато чистите дъската за рязане или кухненския плот. Вместо това изтъркайте повърхността с четка, потопена в разтвор от 1 чаена лъжичка белина и 1 л вода. Правете въртеливи движения, след което избършете с леко навлажнена хартиена кърпа и веднага подсушете с чиста кърпа.

Ако желаете бялата керамична мивка, свещникът и порцелановите съдове да изглеждат като нови, покрийте ги с няколко салфетки и внимателно сипете отгоре неразредена белина. Правете това само в добре вентилирано помещение и върху дебела пластмасова повърхност (за дребните вещи). Изчакайте 15-30 минути предметът да се накисне, изплакнете и подсушете с чиста кърпа. Не чистете с белина цветен или рисуван порцелан, защото може да избледнее.

Никога не смесвайте белината с амоняк, луга, оцет или препарат против ръжда, против мазнини или за почистване на тоалетни. При подобна комбинация може да се отделят токсични хлорни изпарения, а те са силно отровни.