Над 600 нови работни места в Божурище

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Над 600 нови работни места ще бъдат разкрити в новата най-голяма икономическа зона у нас в Божурище.

Първа копка на мегапроекта направиха вчера президентът Росен Плевнелиев, икономическият министър Драгомир Стойнев и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Подобни зони има само в Япония, Китай, Германия и Индия, изтъкна държавният глава. Инвестицията в нея възлиза на 42 млн. лв.

На територията й ще се ремонтират климатичните системи на „Ламборгини”, „Порше”, „Фолксваген”, „Ауди”. Президентът благодари на инвеститорите, че от плевели ще направят индустриална зона за пример.

„За инвеститори и създаване на работни места пари не трябва да се пестят“, подчерта Стойнев. Той допълни, че именно една от първите срещи на министър-председателя е била с всички национално представителни работодателски организации с цел намаляване и опростяване на всички регулаторни режими, за да се облекчи бизнес климатът.

Стойнев каза още, че вратата на министерството му винаги е отворена за всеки предприемач, който среща трудности при осъществяването на проекта си. „На нас ни трябва стабилност“, категоричен беше той.

Икономическата зона София – Божурище е проект на „Национална компания индустриални зони“. Началото му е поставено през септември 2010 г. , когато дружеството закупи терен от 1 914 000 кв. м от община Божурище. Това е най-големият проект за нова икономическа зона в България през последните години.