Градински Цветя – Украса от Природата

1
Добави коментар
zadoma
zadoma

Ако сте щастлив собственик на градина и все още нямате засадени цветя, то ето ви няколко идеи.

Слънчоглед – ярко и слънчево цвете, отскоро познато у нас като декоративно растение. Този усмивко може да озари всяка градина. А и не е много капризен.

Хортензия – не се подлъгвайте по малкия и вид, когато я купувате. Това красиво дребно растение ще се превърне в разкошен голям храст с едри цветове – предимно бели, сини или розови. Стига да му давате повечко вода и малко тор от време на време.

Жасмин – познат у нас предимно като увивно растение. Изберете това градинско цвете ако градината ви е със северно изложение, тъй като това ухайно разстение обича малко по хладните и влажни места.

Ако ви се намира едно място със шарена сянка нейде из градината, това е мястото за лилиума. Изключително растение, с много красиви и уханни цветове и съвсем не е толкова труден за отглеждане както много хора твърдят. Единствено трябва да изчакате една година, за да се захване растението и да почне да цъфти.

Лалета – изключително популярни у нас. Тези шарени градински цветя нямат нужда от представяне, но няма как да пропуснем да ги отбележим.

Роза – царицата на цветята. Полагате ли правилни грижи за вашите розови храсти, те могат да ви радват дори 20 години. Трябва им торене – обикновено на есен с оборска тор – поради усиленото цъфтене.

Със сигурност не можем да обхванем всички градински цветя в няколко реда. Ще се радваме да коментирате с нас и други видове, подходящи за градинско отглеждане.