Как да си направим якичка с перли

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Неотдавна споменахме малките кръгли якички и това, колко ефектни, функционални и мобилни могат да бъдат те. Ако сте затруднени в тяхното откриване и закупуване вече може да си направите сами.

Възможностите са много, защото може шивач да ви ушие основата на кръглата якичка, да разкрасите старите си ризи, а защо не и да направите някои от вашите потници и тениски още по-ефектни.

Това, което ви е необходимо е въображение, лепило за текстил, перли за залепване или камъчета и разбира се ризата, която ще преобразите.

Вземете ризата и я поставете на широка маса или на такава повърхност, на която ще ви бъде удобно да работите.

Вземете една от перличките и поставете малко количество от текстилното лепило, след което я поставете върху яката на ризата. Притиснете леко.

Така продължавайте да добавяте всяка следваща перличка. Перлите за залепяне не са в кръгла форма, а са наполовина отсечени, за да има как да се залепят.

Много е важно да използвате текстилно лепило. Ако решите да използвате секундно, то само ще развали дрехата и ще остави непоправими петна по нея.

Не е задължително цялата яка да я направите в бели перлички. Може хаотично да ги разположите като между тях да добавите малки и по-големи камъчета, а защо не и капси. Тази техника ще освежи старите, но любими дънки, кецове и всичко останало, което пожелаете.

Изненадайте с нещо и различно. Забавлявайте се всеки път щом ви хрумне нова и оригинална идея.