Ваня Червенкова: Осъдих Венци Стефанов!

2
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Ваня Червенкова е известна с книгата си “Светлина след смъртта”, в която разказа за покушението срещу нея на 27 юли 2003 г., когато неизвестен килър изстрелва цял пълнител в тялото й насред Колхозния пазар във Варна. Тя пада на улицата, обляна в кръв, пред очите на дъщеря си, но по чудо оцелява.
Преди години бизнесдамата води дълги дела за измама срещу журналиста Боби Цанков, които спечели през 2007-а. Напоследък ръководи бизнеса си от Русия, но непрекъснато си идва и в България. Тя е акционер в “Интеркапитал груп” заедно със своя руски съдружник Али Алиев.
Единствено за “ШОУ” Червенкова разкрива ексклузивни новини!

– Ваня, разбирам, че си осъдила за клевета изпълнителния директор на ПФК “Славия” – известния бизнесмен Венци Стефанов. Преди 2 години ти ми каза: “Ще го осъдя, колкото и да се крие!”. Кога стана това?
– На 4 юни т. г. съдията даде ход на делото. След изслушване на всички свидетели и прилагане на всички веществени доказателства, най-накрая Венци Стефанов беше обвинен и признат за виновен! Много съм удовлетворена, че доказах и този път невинността си!

Първо Венци Стефанов трябва да плати глоба, но ние ще обжалваме. Гражданският иск, който съм предявила, е за 150 000 лв., а съдът ми присъди 2000! Ничие човешко достойнство или авторитет не могат да струват каквито и да е пари, но да ми отнемат моето за 2000 – категорично не съм съгласна! Не може 3 години обществото да гледа на мен като мафиот и да обиждат детето ми, и някой да ме обезщети с 2000 лв.! Това е смешно! Това най-вероятно са днес обедите и кафетата на Венци Стефанов!
Предполагам, че

той ще научи от вашия вестник, че е осъден от мен

и че се води вече като осъдено лице в наказателно производство! Когато и да отиде да си извади свидетелство за съдимост, той вече ще се води осъден!

Ще го посъветвам, понеже той също е баща, на него също са му се случили доста тежки неща в живота, да не се отнася по подобен начин с хората, както се отнесе с мен! Той има доста остър език, псува като хамалин в телевизиите, обижда и непрекъснато отправя клевети срещу който и да е! Това, че принадлежи към бившата групировка СИК, както всички медии пишат, че се познава с гръмки имена от нашето близко минало, по никакъв повод не му дава правото да мачка хора като мен!

Нека повече не споменава името ми по грозен начин, защото в бъдеще, колкото пъти го направи, толкова битки ще водя срещу него! А аз водя битките си чрез съда и обичам да печеля войните си!

– За какво конкретно го съди?
– През ноември-декември 2010 година започна големият процес срещу “Наглите” и “Октопод”, срещу Алексей Петров и Антон Петров /Хамстера – б. а./. На 19 февруари 2011 г. Венци Стефанов участва в предаването “Директно Карбовски”. Въпросната събота предаването беше силно анонсирано от Нова телевизия през целия ден. Какво беше моето удивление, когато, заедно с мои съдружници и колеги, с които гледахме предаването, чухме безпочвените му обвинения към мен от екрана, че аз съм проводник между “Наглите”, Алексей Петров и Антон Петров, и

имам нещо общо с отвличането на неговия син!

Това за мене беше много голям шок!

Синът му Димитър не съм го виждала от малко дете, когато бяхме съседи в Симеоново. От 2000 година съм разделена с Антон Петров и 8-9 години въобще не съм виждала нито него, нито Алексей! Така че няма как лицето Стефанов да ме асоциира с тях, още по-малко с делата им!

В интервюто си Венци Стефанов не се спря дотам, а директно ме наклевети и обиди, че аз съм участвала в подготовка на неговото убийство, заедно с Дениз Тюркмен – бившият зет на Фатик! Това направо ме сломи! Никога по никакъв повод не е имало мотив да участвам в подготовка на убийството му! Това е изключително тежко обвинение! Това е много сериозно инкриминирано деяние, което е наказуемо от НК!

Венци Стефанов използва тогава цялата си възможност да хвърли срещу мен много гнусни клевети, защото хората знаят, че съм живяла дълги години на семейни начала с Антон Петров и искаше да очерни името ми във връзка с процеса, който се водеше тогава срещу него! Съдружниците ми започнаха да гледат с изключително голямо недоверие на мен. На когото и да се случи това, с каквото и да се занимава, подобни клевети, изхвърлени в публичното пространство, ще рефлектират изключително тежко в бизнеса му, в семейството му и здравето му. Обидите и клеветите накърниха не само достойнството ми, но и имиджа ми в обществото, името ми, бизнеса ми! С моята адвокатка Наталия Кръстева, която спечели и делото срещу Боби Цанков навремето, решихме да заведем наказателно дело срещу Венци Стефанов по чл. 148, ал.1, т. 1 и 2 във връзка с чл. 147, ал. 1 от Наказателния кодекс – обида и клевета, разпространена чрез медия.

– Дълго време делото не можеше да започне, защото Стефанов се криеше…?
– 2 години и половина ние не можехме да го започнем! Венци Стефанов категорично не можеше да бъде открит. Непрекъснато се криеше! Изкарахме адреса, на който живее, адресите, на които се водят неговите фирми. Неговите служители бяха подготвени да казват, че не са упълномощени да приемат призовки. Намерихме телефоните, на които той отговаря, защото законодателството позволява да бъдеш призован по телефон. В докладната на един от призовкарите пишеше, че той е казал: “Професионалните ми задължения не позволяват да са явявам на подобен вид дела! Не ме занимавайте!”. Ние изкарахме документ, че той има постоянен адрес, от НСлС – че не се намира в арестите, от “Гранична полиция” – че не се намира в чужбина… Призовкарите докладваха, че той е намерен по телефона и отказва да се яви.

Очевидно той се укриваше!

А него го откриваха през това време всички спортни журналисти, даваше интервюта по Нова, по bTV, само по “Анимал планет” не се появи! Имаше опасност да изтече давността на делото и той да си остане ненаказан! Много пъти съм си тръгвала разплакана от залата. Супер подигравка от негова страна не само спрямо мен, но и спрямо цялата съдебна система!

– Откога се познавате с Венци Стефанов?
– С Венци Стефанов нямам нищо общо – нито общ бизнес, нито някакви лични стълкновения. Преди много години ние бяхме съседи и аз се познавам много добре със съпругата му и дъщеря му Ева, на която съм кума. След развода им Венци Стефанов не поддържаше никаква връзка със съпругата и дъщеря си. Той даже не се появи на нейната сватба! Какви ли не обвинения през годините той хвърли в интервютата си през годините срещу мен!

Синът им изчезна безследно и жена му проверяваше всякаква информация, която можеше да бъде свързана с него. Един следобед майката и дъщерята ме помолиха да ги закарам с колата до гробището, защото бяха чули, че там има пресен гроб на Димитър Венциславов Стефанов! И действително – ние го намерихме, само че не беше на неговия син! Просто съвпадение. Не виждам нищо лошо, като кума на дъщеря му, да бъда и в хубави, и лоши моменти с тях. Но Венци Стефанов продължава да се държи като човек, който се занимава с интриги, което не подобава на мъж!

– Като теглиш чертата, как ти се отрази всичко това?
– Изключително зле!

Аз съм диабетик, увеличих дозите на инсулина

В много тежко емоционално и депресивно състояние бях! Не можех да работя нормално. Не можех дълго време да се съвзема.
Отрази се зле и на дъщеря ми Никол. Детето ми ходеше на училище и непрекъснато беше обиждано в този период, гледаха на нея като дете с родител, който непрекъснато участва в някакви мафиотски схеми!
В бизнеса партньорите ми започнаха да подхождат с недоверие към мен. За да докажа всички тези щети, които ми бяха нанесени, за мен беше огромен труд! И накрая загубеното ми здраве, накърненото ми достойнство да бъдат оценени на 2000 лв.?! Категорично е несправедливо!

– Наложи се преди време покрай друго дело да правиш ДНК-тест на дъщеря ти дори?
– В. “Уикенд” беше написал тежка статия срещу мен, че “скандалната бизнесдама Ваня Червенкова има дете от Хамстера” през 2010 г., пак във връзка с “Наглите”. Посредством ДНК-експертиза доказах, че Никол не е дъщеря на Антон Петров и не могат да ме свързват по никакъв повод с него или с деянията му, в които го обвиняваха! Аз и дъщеря ми не питаем никакви лоши чувства към него. Желаем му бързо оздравяване, защото знам, че е излязъл наскоро от ареста. Желая му успех в делата!

Най-учудващото е, че когато правихме ДНК-експертизата – на никой досега не съм го споделяла, освен на Никол и адвокатката ми, че дъщеря ми Никол и Антон имат 94 процента пълно съвпадение на гените, с изключение на тези, които са еднакви при баща и дъщеря! Експертното лице от Института на МВР каза, че това се получава в много редки случаи. Може да се получи при брат и сестра или при много близки родствени връзки.

– Как се реши да родиш на такава стъпка – да родиш дъщеря си от биологичен донор?
– За всяка жена настъпва един такъв биологичен момент, когато чувства, че трябва да стане родител. Тогава се занимавах много сериозно с бизнес. А никога не съм смятала, че трябва да се омъжвам за някого, да правя сватби. Аз съм омъжена за работата си.
Даже след като Никол поотрасна,

исках да осиновя едно негърче и едно циганче!

Никол прояви силна ревност и категорично ми забрани да го правя – смяташе, че моята обич ще се прехвърли върху по-малките дечица. Достатъчно много съм й отнела от детството, за да й причинявам отново емоционални страдания… Никол тази година беше абитуриентка. Емоционална вечер беше – много плаках, защото знам колко трудно съм я отгледала! Аз съм и баща, и майка за нея!

Много често съм си мислила при това, което се случи с мен преди години, че няма да доживея този момент… Сега чакаме да видим къде ще я приемат. Искам да учи право в България, а на един по-късен етап да специализира в чужбина. Надявам се, че делата, които съм започнала, няма тя да ги довършва като юрист…

– Ти си много близка с Благой Иванов-Багата и вложи много усилия и емоции покрай неговото възстановяване. Как е той сега?
– Много е добре, в Щатите е. Чуваме се непрекъснато, пишем си. Когато никой не вярваше, аз бях сигурна, че ще се пребори!

– Написаха, че са се разделили с Любина…?
– С Любина са в Лас Вегас! Щастливи са. Благой тренира много сериозно …

Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА