Певицата Антония Маркова: „Всеки ден трябва да правим добро“

1
Добави коментар

Първия си самостоятелен концерт ще изнесе на 20 юни в лятно кино „Орфей“ в Пловдив младата певица Антония Маркова. Средствата от продадените билети ще бъдат дарени на комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“. Благотворителната кауза ще помогне за изграждането на детска площадка към центъра за настаняване от семеен тип в район „Южен“.

„Идеята за концерта е изцяло моя. За 16 години творчески път най-сетне правя тази голяма крачка и това е силно емоционален за мен момент. Мисля, че всеки трябва да прави ежедневно поне едно добро дело, и затова реших концертът да е благотворителен“, обясни чаровната изпълнителка.

Пловдивчани ще чуят авторски песни на Антония, създадени съвместно с композиторите Пепи Писарски, Димитър Гетов, Валери Костов, Ивайло Терзиев, както и емблематични за младата певица кавъри, като например песни на Ищар, която е нейният музикален идол.

Специални гости на концерта са Марги Хранова, Коцето Калки, струнен квартет „Интро“, „Биг бенд Пловдив“, Мюзикхолен театър – Пловдив, и балет „Велвет“.

„Пропях с песните на Марая Кери. Това се случи преди 16 години. Занимавам се с пеене от детството си, пяла съм в детски хорове и различни формации“, разказва Антония Маркова. Тя е завършила „Технология на виното и млечните продукти“ в УХТ – Пловдив, изцяло на френски език. Това й отваря много нови хоризонти – в Хърватска представя България на Първия фестивал на „Алианс франсез“ за франкофонска песен. Заедно с Мария Бъчварова Антония става победител в конкурса.

В момента е солистка на Представителния ансамбъл на въоръжените сили към националната гвардейска част в София. Половината от седмицата обаче прекарва в родния Пловдив, където работи по проекти и участия с пловдивските си колеги.

„Авторските ми песни са с поп и рок звучене. Обичам много да експериментирам, в репертоара си имам и балади, и денс парчета“, разкри талантливата вокалистка. Тя излиза на пловдивска сцена заедно с музикантите Александър Леков, Ричи Мантарлиев, Жулиен Кузманов и Емил Пехливанов.

Концертът започва в 20.30 часа на 20 юни в лятно кино „Орфей“. Билетите са по 6, 8 и 10 лева.