Ученичка и студентка колабираха в жегата в Благоевград

14
Добави коментар
tedy79
tedy79

16-годишна ученичка колабира в СОУИЧЕ в Благоевград. По-същото време припаднала и 23-годишната студентка М. Цонева от ЮЗУ в Благоевград.Тийнейджърката е Е. Иванова се почувствала зле и се свлякла на земята на входа училището, съобщава Struma.bg. Незабавно на помощ й се притекли учители и съученички, които я поставили на една от пейките.

Момичето бе с ниско кръвно налягане, прежълтяло, предполагаемата причина за изпадането в нестабилно състояние, е че не се е хранило редовно, съчетано с рязката промяна на температурите е довело до колапса, каза дежурният лекар в Спешен център д-р Тимчев, който оказал първа помощ.

Незабавно ученичката е транспортирана с линейка до благоевградската болница, придружавана от учител от училището и нейна приятелка. След оказаната помощ е стабилизирана. По първоначална информация родителите на момичето работят извън града.

Вторият случай регистриран днес сутринта е с 23-годишната студентка, която се оплаквала от задух и силни болки в гърдите. След направения лекарски преглед е установено, че се касае за нервозно състояние, провокирано от тежките изпити и горещините. /БЛИЦ