Юлиана Методиева: Интересни имена събира Цветелина Бориславова за партия

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Ден след като Методи Андреев обяви, че Цветелина Бориславова събира хора за нова „дясна“ партия, новината беше потвърдена и от Юлиана Методиева от Български хелзинкски комитет. „Там има доста интересни имена“, каза тя. Методиева и културологът проф. Ивайло Дичев коментираха в предаването „Лице в лице“ на bTV действията на правителството и профила на протестиращите. „Нека се конкретизираме върху лицето на властта“, каза Методиева и се възмути как Пламен Орешарски е обявил, че ще се среща с протестиращите, които искали неговата оставка. „Трябваше спешно да се разграничаваме от организации, които са проправителствени. Опитът да се смени лицето на неправителствения сектор, които сме 19 организации, /…/ показва, че г-н Орешарски не е взел никакви поуки за себе си от 2007 година, когато той оскверни учителския протест“, припомни тя.

Тя прогнозира, че протестът тази вечер ще се излее върху Волен Сидеров, след като той оглави комисията „Антикорупция“.

„Гражданите вече няма да чакат по 4 години от избор до избор, за да поставят под контрол политиката. Контролът ще бъде постоянен“, заяви от своя страна проф. Ивайло Дичев. Новата форма на контрол са течовете на информация, смята той.

„Обединяващото сега, както и през февруари, за съжаление, е агресията“, каза Дичев. „Засега сме в тая фаза“, добави той.

Според него, не трябва веднага да подава оставка правителството. „Трябва ни време, за да бъдат резултатите различни от тези, които виждаме сега“.

Културологът не приема деленето, според което протестиращите през февруари били „грозни“, пък тези сега били „красиви и интелигентни“.