Мутри яхват протеста

1
Добави коментар
mignews
mignews

Здраве мъже с визията на селски мутри от 90-те години се опитват да поемат контрол върху протестите в София. Здраво напомпани с анаболи те се движат на отделни групи и  в даден момент се омесват с тълпата. С поведението си се открояват от останалите хора, решили да изразят недоволството от политическата обстановка в страната. Здравеняците са млади момчета, късо подстригани с черни тениски. Не се включват в скандиранията, не веят знамена, не вдигат плакати. От столичната полиция коментираха, че следят под лупа действията на бригадите.

„Предполагаме, че са провокатори и хора, целящи да създадат хаос и безредици. Внимаваме за тяхното участие в митинга. За съжаление когато се смесят с тълпата е по-трудно да ги локализираме”, казаха от СДВР.

Има  няколко групировки на здравите мъже, които кръстосват улиците на София след 18.30 ч.  Една от бригадите е водена от бившият депутат от „Атака” и настоящ лидер на „Свобода” Павел Чернев. Друга фракция кръжи около Волен Сидеров, когато депутатът излиза от парламента и минава близо до протестиращите. Обичайните заподозрени – тарторите на футболните Левски и ЦСКА също бродят по улиците, коментираха от полицията.

След оставката на Делян Пеевски като председател на ДАНС, исканията на хората се канализираха около създаването на Нов Изборен кодекс, предвиждаш мажоритарна система при избори. Хората настояват и за равноправно участие на партии и организации на вота, без някои от тях да разполагат с големи бюджети, дошли от съмнителни инвеститори.