Главният сикаджия на България беше премиер

2
Добави коментар
mignews
mignews

Зад скандала с избора на Пеевски стои война между групировките на Иво Прокопиев и Цветан Василев, смята Йордан Цонев

Депутатът от ДПС Йордан Цонев призова Бойко Борисов да напусне политиката, защото бил „главния сикаджия на държавата“. Повод за коментара му пред БНР стана случаят с експресно уволнения зам.-министър на вътрешните работи, заради връзки със СИК.  „Да си ходи Борисов, да си ходят и другите, стига с тези двойни стандарти“, призова Цонев.

Той бе поомолен да коментира краткотрайното назначение на Иван Иванов за заместник-министър на вътрешните работи, който бе уволнен от премиера, след като се разбра, че е работил за СИК.

Йордан Цонев припомни, че над 1 млн. души са дали гласа си за главния сикаджия на държавата – Борисов. Според него, както Иванов е отстранен от властта, така и Бойко Борисов няма място в нея поради миналото си и работата си за СИК.

„Защо тогава българският народ гласува за Бойко Борисов, като се е знаеше за него, че е работил за СИК. Те не знаеха ли, че той работи в СИК, произлиза от СИК, колко пъти да им го кажем, колко хора от ъндърграунда да излязат и да им кажат – това е наш колега от СИК.“  Депутатът от ДПС коментира още, че зад целия скандал с избора на Пеевски, стои война между групировките на Иво Прокопиев и Цветан Василев.

Йордан Цонев припомни, че ДПС вече се е извинило за сгрешената процедура по избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС.  „Трябваше да питаме, предварително да обсъдим кандидатурата – тази и още 2-3 – и тогава да се вземе решението“, каза депутатът от ДПС.

Цонев обясни, че Пеевски не е имал никакъв шанс да се докаже, поради което не може да се коментира нищо относно професионализма му.   Той заяви още, че в партията му не била обсъждана кандидатурата на Пеевски и той лично научил за нея, когато Орешарски я е обявил от трибуната на Народното събрание.  В сряда мнозина от протестиращите не приеха извинението на партията, дори имаше и плакати с надпис „Извинение, не – мерси!“.