Асен Гаргов на 65: Търся нов глас, но Лили Иванова изглежда недостижима

2
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

На Лили Иванова дължа много, тя ме изгради като професионалист. Не мога да го отрека, както и това, че тя няма равна на себе си. Разкошен глас, много работа, перфекционизъм, дисциплина. Сега търся нов глас, но като Лилиния няма.

Професионално погледнато, не биваше да разваляме съвместната си работа – искрено споделя бившата половинка на Лили Иванова.

Предложих й да продължим да работим заедно (след раздялата им), защото тя имаше студио. Но тя въобще не се съгласи. Вероятно е била наранена. Не бяхме гаджета с нея. Да, имахме връзка, но за нея на първо място стоеше работата. Тя е невероятен работохолик. От което съм много доволен, защото именно в периода, в който общувах с нея, се изградих като професионалист. Композиторът призна, че се е разделил с примата на българската естрада, тъй като не можела да има деца.

„Аз исках да имам дете. И така или иначе намерих съпруга, която ми роди един разкошен син. Заради това се разделихме с Лили. Хора, които не могат да имат деца, нека си осиновят. Но се чувствам пълноценен мъж и исках да имам своя кръв. Това са нормални неща“, допълни той.

“Част от моята популярност дължа на нея. Но аз не стоях със скръстени ръце. Занимавах се с абсолютно всичко, свързано с живота на тази звезда“, категоричен е Гаргов.

Дори имах генерално пълномощно да я представлявам, на практика можех да я продам

Ако тя не беше отказала предложението ми да направим импресарска къща (щеше да се казва “Лили Иванова”), сега щеше да е ненадмината.

Лошото е, че в цялата тази разправия с нея тя реши да премахне гласа си от десетки песни, които бяха много желани от хората. Тя им „удари кръст“, с което не мога да се съглася. За моята 60-годишнина исках да си издам авторски диск и пожелах от нея да ползвам гласа й. Тя каза „Не!“, което е жалко. Трябваше да й плащам авторски права. Впоследствие

тя забрани гласа си не само в моите песни, но и в тези на Митко Щерев, Тончо Русев

Изпълнителят на емблематичната за прехода песен „Развод ми дай“ се срещнал с Лили през 1975 г. като заместващ китарист и любовник, тъй като същата роля в оркестъра на певицата изпълнявал човек, който се отказал и от двата „поста“.
Само преди година Гаргов призна, че след десетилетия несгоди вече е готов за светло бъдеще.

Лили ме прокле, затова откачих,

с тези думи Асен Гаргов тогава взриви като бомба публичното пространство. И той наистина е стигнал до лечение в психиатрия в Гърция.

Делил ложе със звездата на българската естрада цели 16 години, наистина е бил жестоко подплашен от нещастията, които застигат него и семейството му, и затова започва да губи разсъдъка си. Авторът на „Детелини” и химна на нежната революция „Развод ми дай” твърди, че Лили го е проклела люто, след като го хванала в изневяра с младата дама, която по-късно му станала съпруга и му родила син.

Паулина Боянова